Ahojte kočky, prosím Vás.... bola som na klasickej preventívke, kde som si dala spraviť doplatkový odber. O pár dní mi volali z ambulancie, že som mala dáku zvýšenú hodnotu zo steru, a že to posielajú na HPV. Samozrejme, že som sa zľakla a začala hladať info ... Pred pár dňami došiel výsledok HPV negatívne... chcela by som sa len spýtať, keď sa sleduje HPV sledujú sa všetky "formy"? aj HPV 6 a 11??? neviete poradiť? .... pýtam sa hlavne preto, lebo mávam opakované zápaly ,,,,skoro každý mesiac....tak či to nie je spôsobené tým...vďaka
baby viete ze existuje aj ockovanie HPV?
@lienkashoppingqueen nie vyšla som z jaskyne 🙂 🙂 🙂 🙂
@prieloznicasi aha. Ja ho mam. Drzim palce.
@lienkashoppingqueen pozri, príde mi už zbytočné dávať sa očkovať pokiaľ HPV v tele už mám. V tomto prípade, môže očkovanie situáciu zhoršiť ale aj zlepšiť. A hlavne vakcína je najúčinnejšia pri mladých dievčatách. KEby som HPV nemala možno by som do toho šla 🙂
@prieloznicasi myslim, ze si sa asi neinformovala spravne. Je viacero typov virusov pred ktorymi Ta ockovanie chrani.
@lienkashoppingqueen mám dobrého gynekologa ktorý ma veľmi dobre informoval a propaguje toto očkovanie. Mám typ 16 aj 18. Keď už mám tie tak nejakých tých pár zvyšných čo spôsobuje bradavice a môžem sa nimi nakaziť je podľa mňa už zanedbateľný problém.
@prieloznicasi ako uznas za spravne.
ak máš HPV negatívne môžeš byť uplne v kľude 🙂
dôležité je či je vírus prítomný a ak nie je tak sa nemusíš stresovať. Až keď je vírus prítomný až potom sa zisťuje typ, ktorý máš. Ja som s tým bojovala snáď 4 roky každého polroka hraničné výsledky a potom 1x dobré. A potom zas zlé hraničné výsledky a teraz 2 x po sebe dobré... som rada ale myslím si že hpv stále aj tak mám. Ja som mala oba vysokorizikové typy. Tak uvidíme som mladá snád si telo s tym poradí.
Pokial máš stále zápaly mali by ti porobiť aj iné odbery... napr na ureaplazmu a tak...
@lj31