Hpv a tehotenstvo

henika781
10. jan 2018

Ahojte baby,chcela by som sa opytat,ci nema niekto skusenosti s hpv.pred 3mesiacmi mi zistili hpv,mala som aj genitalne bradavice,co mi hned odstranil dr.imunologicka mi predpisala injekcie Polyoxidonium,prvy mesiac som chodila kezdy týždeň 2krat,druhy mesiac raz do týždňa,treti mes.raz zas 2týždne.teraz mi ešte ďalšie predpisala raz za mesiac.az do marca...ešte beriem Indonal.kazdy den uz 4.mesiac....chceme mať bábätko s priateľom a neviem ci mam risknut.poradte mi prosím

drobcek26l
11. jan 2018

Mne na HPV prišli ked som bola tehotná s prvým synom, tiež mi vznikli bradavice, ked som bola v 5 mesiaci tak mi ich odstránili ale nikto mi nic nedal viac ani injekcie ani lieky, proste boli odstránené a hotovo.
Jedine co ma upozornili ze ak by som si ich odstrániť nedala, bábätko sa môže pri porode nakaziť takze odporúčajú sekciu. Mna sekcia nakoniec neminula ale nie koli tejto diagnóze.
Osobne si myslím ze bábätko kľudne mat môžete.
Myslím ze ti dr.povedala ze vírus HPV je nevyliečiteľný takze rátaj s tym ze aj bradavicky sa môžu objaviť znova. Mne sa vrátili po 3 rokoch, zase som bola iba na odstránenie a nic viac. Odvtedy sa mi minuly rok narodila aj druha dcérka. 😀

henika781
autor
11. jan 2018

@drobcek26l
Ďakujem krásne😊si ma veľmi potešila...hadam sa nam to babo hneď podarí.😊pekný dnik

sirema
11. jan 2018

Mne zistili HPV na zaciatku tehotenstva, mala som aj gen. bradavice, ale u mna to zmizlo samo od seba posilnenim imunity a ziadne problemy som v tehotenstve nemala 🙂 dokonca uz ani HPV virus nemam - fakt velmi zalezi od imunity 🙂

henika781
autor
12. jan 2018

@sirema ďakujem.😊dnes som bola u dr.Odstránil mi bradavice a povedal ze kľudne mozem hned otehotnieť.samozrejme sa mi to musi zahojit...teda par dni a mozme ist na to😊

wwrrooppll
6. sep 2018

Ahojte som v 22 týždni a zistili mi zhubný nádor krčka maternice hneď v 3 štádiu . Rozhodla som sa svoje bábätko vynosiť a operácia bude hneď pri plánovanej sekcii aby sme nezaťažovali krcok. No mám obrovský strach vyzerá že je dosť agresívneho pôvodu a rovno aj lekári povedali že nám ostáva len dúfam že sa to nebude šíriť ďalej . Ma niekto podobné skúsenosti alebo o niečo. Takom počul bolo by dobré sa otom popisat.