HPV 15 a zmeny na krčku

3bambula333
24. dec 2021

Zdavim babulky. Som bezdetna a doktor mi na preventivke diagnostikoval LSIL . cakala som pol roka na dalsie vysledky, bohuzial znova LSIL a vacsi rozbor ukazal HPV16 ( s vysokym rizikom vzniku karcinomu) cakam dalsi pol rok a snazime sa s priatelom o babatko, zatial sa nedari… Mate niektora s tym skusenost? co bude dalej? otehotneli ste? Moj problem je ze nonstop citam na internete priznaky rakoviny a vo vsetkom sa vidim. Citim sa hrozne a to cakanie… strasne, vidim sa v nemocnici a bez babatka .. mam nesmierne depresie …

mirkasmile
24. dec 2021

@3bambula333 Papilocare gél ti gynekológ neodporučil?
Kamarátka mala tiež hpv, ale nie 16/18, dala sa na jeho odporúčanie, potom v nejakom sanatóriu bola, potom ešte s nejakou virologickou to preberala, tak sa dala očkovať.
No a + tento gél brala pol roka.
Za rok aj dačo jej už vyšli výsledky 2x negatívne na hpv.
A ešte čo mi hovorila o jednej babe, že tiež mala 16, a brala tento gél, a že jej to pomohlo.
Ja neviem, nemám osobne skúsenosti,ale skús sa popýtať

mirkasmile
24. dec 2021

@3bambula333 hlavne sa nestresuj,to robí tiež svoje, to by ti aj tá kamoška povedala

mirkasmile
24. dec 2021
thel
24. dec 2021

@3bambula333 ahoj, drzim palce a verim, ze sa ti to dalej nerozvinie. Skus si vypocut podcast od SME - gyncast, maju diel, kde to velmi dobre vysvetluju. Priebeh, vysetrenia, vsetko co s tym suvisi. Bola si uz na kolposkopii, robili ti biopsiu z krcka? Mne dosli na rakovinu krcka maternice az v tehotenstve, takze vplyv na otehotnenie neviem posudit, ale zvazila by som tieto vysetrenia. Najdi si onkogynekologa, co sa tomu venuje a nechaj sa vysetrit. Mozno uz len tym, ze nebudes len cakat sa das trosku 'do pohody' a pomoze to ❤ a teda netreba sa obavat, LSIL este nemusi vobec nic znamenat. Tak ako prislo, moze odist

vvrga1
25. dec 2021

@3bambula333 nestresuj. Tento rok sa mi zda ze v maji som bola na preventívke u gyn. Zistil mi tiež LSIL plus ťažký zápal krčka maternice. Snaženie sa nám nezakazal. Dobrala som 2 krabice antibiotík, plus duphaston pretože som krvacala mimo cyklu aj po styku. Bola som z toho tiež dosť hotová. Kontrolný odber som mala mat v auguste, lenže v júli som už bola tehotná, všetko je oo babo sa vyvíja ako ma, žiaden vplyv na plodnosť to nemá, ale pravdepodobne po pôrode ma caka konizacia, ale aj po zákroku môžeš otehotnieť bez žiadnych komplikácií. Drzim silno palce 👍

3bambula333
autor
26. dec 2021

@mirkasmile pouzivala som gel za ktory som dala 180€ na 3 mesacnu kuru a nic… bohuzial vysokorizikove HPV su neliecitelne nijakym sposobom :(

3bambula333
autor
26. dec 2021

@thel si zlata ale dr mi povedal ze lepsie uz to nebude… Snad mas pravdu no, nie cakam dalsi pol rok a potom vraj sa pojde na konizaciu atd …. to cakanie ma zabija

3bambula333
autor
26. dec 2021

@vvrga1 ahoj. dakujem pekne za mile slova nuž, my sa o babo snazime a nic. neustale citam po internete priznaky rakoviny a stal sa zomna hypochonder. krvacanie mimo cyklu, biely vytok neustale, pri sexe hlavne atd . vsetko to sedi a kedze mam zasa pol roka cakat na dalsie vysetrenie tak som z toho zufala…

vvrga1
26. dec 2021

@3bambula333 odporucam kvapky gynex, inofolic, sledovat si ovulaciu pomocou testov, kys. listovu -alebo ine vitaminy na podporu 🙂 ale hlavne sleduj si ovulku, nam sa to podarilo hned na prvu supu, dovtedy kym som nevedela kedy ho mam tak nic..