Horúce bazény a ureaplazma

raja007
30. nov 2017

Dámy, chcem vás varovať pred váštevou všeobecne propagovaných "liečivých" horúcich bazénov.
Podarilo sa mi v jednom takom chytiť Ureaplazmu, ktorá mi teraz komplikuje IVF, predoperačné vyšetrenie a x ďalších vecí v liečbe primárnej neplodnosti.
Každý jeden lekár ma (škoda, že až teraz) pred akoukoľvek návštevou horúcich bazénov dôrazne varuje, je to liaheň chorôb. Do horúcej vody sa chodia máčať starí ľudia s diagnózami, u ktorých je už reprodukcia pasé, ale u nás ešte nie.
Mne sa podarilo Ureaplazmu pravdepodobne nachytať v jaskynnom kúpeli Parenica v Sklenych Tepliciach (42°C).
Už 5ty mesiac mi ju nie sú schopní vyliečiť, striedam antibiotiká.
Takže tak...
😢

nyusika
30. nov 2017

@raja007
termalne (a vlastne vsetky spolocne bazeny) nie su velmi vhodne, vseobecne,
ale konkretne ureaplasmy sa prenasaju najcastejsie pohlavnym stykom.
netvrdim, ze ta muz podvadza, bozechran...ale obaja mozete byt prenasatelia , pravdepodobne ste mali niekedy nie velmi OK partnerov...

raja007
autor
30. nov 2017

@nyusika vdaka za hororovy scenar nevery a promiskuity. u mna sa jednoducho nepotvrdil. odbery pred navstevou bazena boli OK, odbery par tyzdnov po uz nie, v tom case som mala iba chraneny pohlavny styk.
dvaja lekari nezavisle mi potvrdili, ze takto horuca voda je vazne rizikova a v mojom pripade asi vyslovene pricinou.

nyusika
30. nov 2017

@raja007
treba citat s pochopenim...uz daaaaavno ste mohli mat v sebe zarodky a ta horuca voda bola spustac

raja007
autor
30. nov 2017

@nyusika ako povies, lekari teda klamu 🙂

nyusika
30. nov 2017

@raja007
citanie s pochopenim2 - NAJCASTEJSOU pricinou je pohlavny prenos

raja007
autor
30. nov 2017

@nyusika ano, viem. to ze je nieco najcastejsou pricinou ale logicky neznamena, ze je pricinou jedinou. rozhodla som sa pre istotu varovat zeny pred navstevou horucich bazenov, mne vazne poskodili. bola by som skutocne vdacna, keby niekto pol roka dozadu takto varoval mna.

plnenapaprika
30. nov 2017

Mala som ureaplazmy, viem uz aj, ze od vtedajsieho partnera. Ked som chcela do bazena plavat, pytala som sa doktora, ci nemozem niekoho nakazit. Povedal ze urcite nie. A je to dobry, vzdelany a pokrokovy doktor. Takze tazko najdes pricinu tu na fore, kazdopadne do termalu by som nesla ani za milion, je to choroba na chorobe.
A ano, liecba bola tazka.
Good luck!

nyusika
30. nov 2017

@plnenapaprika
ja mam tiez take info, ze v termale mozes schytat pozehnane vela chorob, ale toto je skor vynimka.

natasha1988
30. júl 2020

Ureaplazma je zakerna lebo je to niekedy aj bezpriznakove. Mne lekarka urobila test na uraplazmy az ked som 3x bez priciny spontanne potratila. 1 antibiotika a dalsi raz ked som otehotnela uz sa nam narodilo zdrave dieta. Takze to bola pricina. Upozornujem, ze nic mi nebolo, chodila som na preventivky, platila som si u gynekologicky testy LBC cytologie. Nechapem preco mi lekarka skor nerobila take testy, takto to zanedbala, vobec som o tom ani netusila, ze na dalsie infekcie sa da testovat. Pritom ureaplazmy normalne mozete dostat v bazene, virivke a pohl. stykom.