Hormóny a telo po potrate v 16. týždni

barbora0308
27. feb 2021

Ahojte,
pred 6 tyzdnami sa mi v 16-tom tyzdni spustil porod a tym som zial potratila. Bol nutny aj chirurgicky zakrok a samotny zakrok nebol uplne bezproblemovy, stratila som vela krvy, bola nutna aj transfuzia...ale nakoniec dopadlo vsetko chvalabohu OK.
Po zakroku som este nejake 2-3 tyzdne krvacala/spinila no a teraz ocakavam prichod ms. aj ked lekar vravel, ze by sa mi mala dostavid do 8 tyzd. od potratu - ak by sa tak nestalo da mi vyvolavacku, tak aktualne este nejake 2 tyzdne pockam a verim, ze vyvolavacka nebude nutna.
Aktualne mam vsak problem, ze od potratu sa snazim naozaj stravovat iba zdravo, pribrala som iba nejake 3-4 kg navyse, ale rada by som sa dostala do povodnej formy, no tie kg sa ma drzia ako kliest, napriek tomu, ze sa hybem a nejem nic nezdrave. Je to pre mna naozaj nezvyk lebo v minulosti pri nasadeni takejto stravy som vzdy chudla. Citim sa naozaj cudne...kolisanie nalady, neurologicke problemy - asi zo stresu, neubudanie hmotnosti, skor mam pocit ze pribuda...ako keby to nebolo moje telo.
Moja otazka znie, mozu hormonalne zmeny takto velmi vplyvat na moje telo alebo v tom moze byt aj ine problemy? Mali ste niekto rovnaku alebo podobnu skusenost? Mohli by tieto problemy ustupit prichodom ms.? Mimochodom mozem byt zavodnena?
Dakujem za akukolvek spatnu vazbu!

cookie29
27. feb 2021

Tvoje telo sa potrebuje spamätať. A viem pochopiť, ale trosku tlacis.... môj osobný názor. Mám za sebou 2 potraty aj keď menej dramatické ale trvalo to hodnú chvíľu.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora0308
autor
27. feb 2021

@bambulienka25
Ano, ta je v poriadku resp. nemam zatial informacie, ze by som s nou mala problemy, aj ked v mojej rodine s nou ma problem asi kazda druha zena, takze mna to uz tiez napadlo...Myslim, ze vyckam prichod ms. ci to fakt nebude hormonalnymi zmenami a potom sa dam vysetrit.

viktoria1425
27. feb 2021

Chce to čas 🙂 mňa sa po potrate tiež držali kilá. Časom všetko šlo pomaly dole.