Ahojte, vie mi niekto pomôcť s výsledkom v hormon. profile?
Áno, vie to doktor, ale poznáte to, on vám povie "všetko ok" aj keď je tam odchýlka.
Robili sme odber 2.deň MC (a teda bol to druhý deň menštruácie).
Zaujíma ma výsledok, na ktorý sa mám vo výsledkovom liste dívať - pretože sú tam uvedené 2 a niekde 3 fázy : Folikulárna, Ovulačná a Luteálna fáza (štvrtá je postmenopauza - ale to nemám). Je to oznečené ako "Očakávaná fáza", teda podľa toho sa určuje ten výsledok.
Pri Progesteróne sú na výber dokonca len dve a to Folikul. a Luteál. fáza.
Takže ktoré z týchto fáz majú pripadať môjmu výsledku? Uviedla som teda aj deň odberu.
Vie niekto relevantne poradiť??
Ďakujem 🙂
Prvých 14 dní je folikulárna fáza.
@lilyianka 😲😠 Sama ked som kukala na nete zbezne, tak som si to aj myslela. A doktor mi vyslovene tvrdil, ze staci raz, a to 2.-3.den MC (teda ked pride menzes tak na 2-3den mam prist) a ze z toho uvidi vsetko.
A pred pol rokom mi ho zasa na endokrinologii robili az na 23.den (len), ziadne na 2-3x za cyklus.
Môžeš prosím odfotiť tie hodnoty aké to má byť v jednotlivých fázach cyklu? Ja na mojom papieri s výsledkami mám uvedené len moje hodnoty a nie je tam uvedené aké majú byť normálne hodnoty, tak by som si to tiež chcela overiť. Môžeš mi prípadne aj poslať do ip. Ďakujem veľmi pekne.
Ja Ti to zajtra vysvetlim vsetkp, napis mi IP.
HP ti robili len na 2dc? Odber sa robi 2-3x za cyklus a nie len raz...mne robili 4dc a potom cca 20dc