Ahojte,
na základe neprebiehajúcich ovulácií a snahe otehotnenia už skoro rok som na endokrinológii absolvovala vyšetrenie hormonálneho profilu. Endokrinologička tvrdí, že je všetko v poriadku, čomu sa veľmi teším. Napísala, že pravdepodobne ovulujem skôr, a nie v strede cyklu, preto ten vysoký LH.
Posledné dva cykly som nemala ovuláciu (absolvovala som folikulometriu). Po skončení menzesu som mala jemné svetlé ružové špinenie, čo inokedy nemávam. (k inofolicu som začala brať aj gynex a ešte jedny prírodné kvapky, neviem či to môže byť tým, alebo prasknutím starého folikulu?)
Hp mi bol robený na druhý deň cyklu, no čítala som, že by medzi týmito dvoma faktormi nemal byť takýto rozdiel, a že ten vysoký LH vo folikulárnej fáze môže byť skôr znakom PCOS, keďže folikuly nepraskajú....
LH - 12,70
FSH - 5,8
Nemáte s tým prosím skúsenosti ?
Ďakujem
@e1i Ďakujem, AMH mám 5,50. aj testosterón, prolaktín atď mám ok.
Len toto ma znepokojuje. Aj keď sa táto endokrinologička špecializuje na ženy a neplodnosť, tak mám pochybnosti o tom pomere medzi LH a FSH. Zajtra idem ku gyn na ďalšiu folikulometriu, tak jej prinesiem výsledky. Len neviem ako to zhodnotí, keď mi ani HP nechcela robiť a povedala nech si ho zaplatím niekde v súkromnom zariadení:D
Tak skonzultuj car aj amh 5,5 moze znacit pco. Ja som tiez mala vyssie,dr ze ako 18tka v 33r. A houby v car videla "retiazku" na vajecnikoch,kopec malych vajicok nezrelych, znak pco. Isli sme nakoniec na ivf
Obrateny pomer fsh a lh ozaj hovori o pco. Tak mi povedala dr v car. Nech ti vysledky zhodnoti gynekolog alebo konzultuj car,je to bezplatne . Mne napr v car povedali veci kt moj dr povazoval za super a bolo to naopak.vyziadaj si u gyn odber na AMH,to ti napovie ci mozes cakat a skusat alebo ist do car