Hormonálne tablety v prechode

30. nov 2023

V 36r mi začal hafrovať ciklus. Niekedy som krvácala celý mesiac potom pol roka nič. Neskôr začali u mňa príznaky prechodu. Spočiatku to môj dr neriešil ale keď som už nemala ms rok iba 2-3x jednodňové špinenie som sa nenechala odbiť. Urobili mi testy, podľa výsledkov ako som tušila som v prechode pred 40kou, potom navrhol voľnopredajné lieky ktoré vôbec nepomohli. Mala som tým tabletkám čas, tak som pol roka skúšala jedny, potom druhé,tretie. Stále som mala výkyvy nálad, totálne unavená, návaly, vypadávanie vlasov, vaginálnu suchosť, nočné potenie nespavosť, hrôza. Na prácu som sa nevedela sústrediť, robila som chyby ako nikdy. Zas som tam dupkala u dr, aby to nejak riešil. Napokon predpísal hormonálne tablety. Už po dobratí prvého blistra mi bolo lepšie po druhom už super, dokonca som dostala aj riadne ms. Zmizli všetky nepríjemné príznaky prechodu. Užívam ich necelý rok ale mala som pocit ako by mi ich už nechcel ďalej predpisovať povedal mi že si mám na tie nepríjemné príznaky zvykať. Veď iba teraz som mala 40.
Žienky čo ste takéto tabletky mali ako dlho ste užívali? Ako sa k tomu staval váš dr?

zuzanahgr1984
1. máj 2024

Ahoj. Ja riesim presne to co ty. Citim sa hrozne. 20 dni beriem Femoston 1 alé nezlepsuje sa to. Nespim, je mi teplo, suchost v ustach, neviem sa sustredit, uplne sa mi zmenila pokozka, vidim ze starnem kazdy den viac a viac. Som z toho hotova. Vsetko sa zmenilo na mojom tele. Zacalo to v 38, v 39 mi uz neprisla menstruacia teraz mam 40 e citim sa na 60. Ty ako sa mai?