Zdravím, bola som na krvi u svojho gynekológa bral mi ju kvôli vyrážam na tvári či to nemôže byť z hormonálnej nerovnováhy.. Dnes prišli výsledky a sestrička mi do telefónu povedala len toľko že to musím o tom diskutovať s lekárom, momentálne som v zahraničí tak nemám šancu sa tam dostať ale myslím si že asi tá nerovnováha je keďže mi to nepovedala do telefónu.. Nemám o tom žiadny prehľad tak sa chcem spýtať je to nejaký vážny problém ak má žena hormonálnu nerovnováhu? Čo to vlastne znamená a čo to obnasa? Ďakujem za objasnenie.
Vážny problem to je ale nie život ohrozujuci. Zalezi to od toho ake hormony ti chybaju, ci mas napriklad zvysene muzske hormony a ci mas pravidelny cyklus, chces otehotniet alebo ti vadi iba to akne atd. Napriklad ak nemas menstruaciu tak sa ti zvysuje riziko rakoviny maternice pretoze nedochadza k cyklu kde sa tkanivo maternice obnovuje. Cize ano treba to riesit ale neumries ani nic. Je idalne zmenit zivotny styl, vela to vie pomoct len musis vediet v com je presne ta nerovnovaha.
nerovnováha, tým si prechádzam aj ja
to je velmi siroky pojem. v podstate si nic nenapisala.