Ahojte ako dlho sa vám hojila rána po sekcii ? A kedy prešli bolesti že ste vedeli pekne vstať z posteli bez bolesti ? Ja som 9 deň po sekcii a stále mi robí problem vstať z postele a pri chodeni to tiež boli ...
... no ja som chodila v pohode uz na treti den...boli sme dlhsie v nemockeva kym som prisla domov tak uz som bola v pohode ale doteraz mam este obcas strpnute brucho nad jazvou
To je moc dlho. Ja som uz z nemocnice isla v pohode. Ked si bola po sekcii, mala si aj vyvod? Taku hadicku z rany po cisarskom, neviem ako sa to vola . Kamoska nemala a tiez mala dlhsie bolesti. Ja som mala a do 48 hodin bez bolesti.
Kychnutie bez bolesti asi po 2 tyzdnoch. Musis vela chodit. To jedine zabera.
@betulinka1 dren
Tazko povedat... Kazda mame uplne iny prah bolesti a ukazdej to hojenie prejde svojim tempom... Mam 3sekcie a každá rekonvalescencia bola ina... Mne pomahalo nosit stahovacie pradlo... Ale nepamatam sa casovo ako dlho ma rez bolel... Myslim, ze 1.bola najhoršia ale syn mal 4300g a mala som velke brucho (aj 3deti by satam zmestili) takze sa mi dlhsie aj stahovalo... Niektoré ženy aj po sekcii na druhy deň vyzeraju, ze nerodili a je rozdiel mat v brusku 2,5-3kilove babatko a 4-4,5kg babatko + genetika atd.. . Neda sa to porovnávať... Vela zdravia, nech si cim skor fit 🙏💪
Fuha mne trvalo 10 dni kym som sa vedela postavit a ako tak spriamene chodit bez velkych bolesti. Ja som bola aj slaba lebo mi museli dat transfuzie krvi..... Potom este trvalo kym som sa postavila zo sedu alebo z lahu bez bolesti.
Mne to trvalo 12 dni a potom dalsie 4 ma bolel strasne chrbat.. Potom obcasne prilezitostne, dnes ma brutalne zabolela rana a to som 105 dni po sekcii.
@svetlana16 môžem nosiť normálne sťahovacie prádlo? Nebude to vadiť tej rane? Tiež som nad tým uvažovala ...poporodny pas mi veľmi vadí neviem si potom dupľom sadnúť
Ďakujem všetkým ...mam na načo tešiť hlavne to vstávanie ráno 😏
Jasné.. Ja som nosila pri všetkých 3detoch.. 🙂
@svetlana16 ja mam strach z toho že sa mi potrha rana z toho alebo čo 🙈
Nie nepotrha... Pekne treba roztiahnut nohavice v oblasti brucha a netahat na brucho nasilu... Ja osobne by som to nedala bez toho, kedze som 2.sekciu mala 14mes.od 1. A doma tak malinke chlapca + babatko toto bola moja záchrana fungovať doma na 100% + šoférovať... A tak isto pri tretej vtedy mali chalani 3 a druhy 2.. Nebyť stahovacieho prádla nedam to teda, s nim som sa citila "pokope" a pevnejšie hlavne .... 🙂
To je este cerstve, po prvej sekcii som sa dlho davala dokopy. Tak mesiac kym som vstala bez bolesti, ale ja som aj mala velku ranu, kedze syn mal 4650g a navyse sa pri porode aj nieco udialo, neviem co, kedze som bola v celkovej. Ale vraj som stratila vela krvi. No rana sa hojila dobre a rychlo.