Hojenie rán po pôrode

lenkahubinova
30. júl 2018

Ahojte, co vam najviac pomohlo na hojenie rany po porode? Pri nastrihu az po konecnik? Dva tyzdne po porode bolesti bohvie ako neustupuju a zeleny sprej vobec nepomaha. Prosim poradte nieco ucinnejsie.

ebi88
30. júl 2018

Stale bolesti? Netreba ist k lekarovi ci sa to dobre hoji? Ako mna tiez bolelo dlho, sadnut na wecko to bol vykon, ale zlepsovalo sa to pomaly kazdym dnom. Treba hlavne vetrat a sprchovat.

sirema
30. júl 2018

@lenkahubinova ak je to také, že máš problém aj so sedením, tak radšej choď k lekárovi, ja som týždeň po porode mala dosť veľké bolesti, nedalo sa mi sadnúť si a len toto som povedala lekárovi, už vedel, že to mám zapálené a predpísal antibiotiká..nechcem strašiť, toto je len moja skúsenosť.

maryah
30. júl 2018

Ja som sa po WC neutierala, ale som sa sprchovala alebo umyvala. Na WC som si nosila 7dcl pohár s vodou a oplachovala a nechala vyschnúť no a používala som ten zelený sprej no keď ti nepomáha... Rýchlo som sa zahojila. Prí prvom som nič nerobila a dlhšie som sa hojila a to som bola menej nastrihnuta, teraz som bola omnoho viac a lepšie sa mi to hojilo...

silvia610
30. júl 2018

Vetrat, chladnejšia sprcha, pripadne skuste repikovy kupel...ale bolo by dobre asi ist na kontrolu či tam nie je zapal

kristina651
30. júl 2018

Mne lekár odporučil sprej cicatridine a po každej sprche som si to dala a pomohlo mi

bluka2
30. júl 2018

Spýtaj sa dr., mne sa 2 týždne zdá veľa mať takýto problém... Nedávala som si nič, iba prvé dni počas cikania liat vodu medzi nohy z fľašky, aby to nestipalo a vetrať. Čo je to vlastne ten zelený sprej?

macicka52
30. júl 2018

@lenkahubinova ja som mala takýto istý problém a mala som zápal stehov, lekár mi to riadne vyčistil a po dvoch dňoch bolo lepšie.Hygienu som dodržiavala, cikala len v sprche ale aj tak sa mi to zapálilo....preto odporúčam navštíviť lekára....

lenkahubinova
autor
30. júl 2018

Bola som pred 5 dnami u doktorky, nevravela ze by tam bol zapal, tiez mi len radila sprchovanie, co robim od dna porodu a sprej ten dermochlorophil no zatial ziadna slava. Mozno zato ze som dost šita aj zvnutra aj zvonka, no len uz neviem co mam skusit co by pomohlo, tazko sa mitakto aj okolo malinkej beha ked aj sedet viem len na kruhu.

bucko555
30. júl 2018

@lenkahubinova ja som bola tiez hrozne sita 3 tyzdne po porode som este nesedela umyvala som z repikom pri kazdej sprche a behom tyzdna som bola fit

laki
30. júl 2018

@lenkahubinova mne pomohli repíkové kúpele

sunny02
30. júl 2018

Ahoj, ja som mala veľa stehov, zelený sprej nepomáhal a ani sedacie kúpele v repíku a dubovej kôre, mesiac som poriadne nesedela a potom som objavila Betadine. Kúpiš v lekárni, je to dezinfekcia na ošetrenie rán, zriediš s vlažnou vodou, pomer 1:10, namočíš tampón a priložíš na pár sekúnd, tuším 3x za deň som to robila. Po 3 dňoch mi už bolo super. Odporúčam. Neštípe 🙂

bubibu
30. júl 2018

@lenkahubinova ach,poznam.. Bola som tiez u doktora,lebo ma to neskutocne bolelo a on mi poradil : hypermangan a tak som si to umyvala + masticku " mikulicz" (namiesana v lekarni) tym som si to potierala. Taktiez biolampu som pouzivala a chvilu aj wobenzym.. Verim,ze budrs rychlo fit

buba1riky1
30. júl 2018

Najlepsie mne pomohol repik a salvia. Riadne si to vzdy povyplachuj oni maju hojive ucinky. Poradila mi to aj gynekologicka. Mna nastrihol riadne ja som mala strasne bolesti ale toto mi tak vycistilo a upokojilo. Myslim ze klasicke bylinky pomozu najviac.drzim palce.

mimimami3
30. júl 2018

Ja som pouzivala spray po nastrihu hradze Montherlove, po kazdej sprche som si ho nastriekala priamo na ranu i na vlozku a bola to super ulava od bolesti (tiez nestipe). stal sice dost (cca. 10 eur vtedy), ale ma bylinkove zlozenie, cize jednak posobi protizapalovo (preventivne, samozrejme, ak by trebalo ATB, tak ich nenahradi), hojivo a tiez proti bolesti. mne super pomohol, bez neho som si nevedela sadnu

mimimami3
30. júl 2018

vola sa Sitz Bath Spray (pozor, lebo maju viacero vyrobkov, i olej na masaz hradze s podobnym nazvom)

henka123123
30. júl 2018

Mna to bolelo 5 tyzdnov a tiez som si to stale umyvala vetrala a zeleny sprej..proste treba cas...a vnutorne stehy ma boleli este 5 mesiacov a teraz uz ma bolievaju len pri ms 🙂 prajem skore uzdravenie

sono2
30. júl 2018

@lenkahubinova ja môžem odporučiť dubovu kôru tinktura. Neviem, či to kúpiš na Sk. V Rakúsku to majú riedi sa s vodou. Potom sa vždy po malej z vrchu na WC poleješ.
Len neviem posúdiť, že či pomohlo, aj keď normálne má, lebo ja som nemala ani mimo toho bolesti. Ja som druhý deň po pôrode normálne sedela aj keď som sa potrhala na druhý stupeň. Mne sa rany super hoja. Ale nemôžeš nič pokaziť. Kúpila by som si to.

iveta143
30. júl 2018

ja som bola na kontrolu 2 mesiace po porode a este stale to nebolo nejak ok,aj lekar hovoril ze sa to tazsie hoji,ze to este nieje celkom ok no zapalene to nieje...a teraz maly bude mat 3 mesiace za chvilu a este stale to obcas citim...

1982zuzka
30. júl 2018

určite lekár, ja som mala toto pri prvom, bolesti neprestávali, iné baby už dávno sedeli na zadku. zapalilo sa mi šitie, jednoznačne lekár. neboj nebude vyšetrovať, nič, len sa pozrie na šitie a urči liečbu.

zuzka102
30. júl 2018

Môže to byt prave to vnutorne šitie (uzliky, nite), co ta boli, ono trvá nejaký cas, kludne aj niekoľko týždňov, kym sa celkom vstrebe. Ja som po pôrode prave kvôli tomuto nemohla 5-6 tyz. normalne sedieť, az ked sa to vnutorne sitie-uzliky vstrebali, zlepšilo sa to. Ak je v tomto "pes zakopany", žiadne pripravky ti nepomôžu, len cas..

mata223
31. júl 2018

ked som ja rodila este som nepoznala sprej prvej pomoci no teraz ho radim zenam uz do porodnice a zatial mi vsetky potvrdili ze im pomohol, boli max spokojne a ma este vela dalsisich vyuziti 😉

otazocka123
31. júl 2018

Jedina vec co pomohla mne bol repik a repikove kupele. Po prvom porode to bol des, pozasivana az po konecnik, nesla som si mesiac poriadne sadnut. Potom mi porodna asistentka poradila, ze mam vyskusat repik a po par dnoch som uz sedela bez problemov. Pri druhom porode som sa uz poistila, kazdy den mi muz priniesol do nemocnice vyluhovany repik, po kazdej toalete som si to preplachla repikom a po par dnoch uz bolo bez bolesti. Tak vyskusaj repik 🙂

dlucy
31. júl 2018

@lenkahubinova ja som pri oboch sitiach brala atb bohuzial nehojilo sa to dobre. Teraz som si ranu cistila betadinom rano a vecer oplachovala rosalginom.

nela6
31. júl 2018

@lenkahubinova ja som mala síce len asi 5cm šitie, ale na rozhybanie sa a ustupenie bolesti mi najviac pomohli poporodne sťahovacie nohavičky, krasne to akoby drzali, zrazu som nemala. Pocit ze sa to roztrhne a krasne som to rozhybala za 5dni uz ziadna bolest... Lebo ked nie je zapal najlepsie je to riadne rozhýbať a pouzivat...