Ahojte
Baby po cisárskom mali ste aj vy ešte bruško po zákroku ako v 4 mesiaci? Chápem že je to operačný zákrok a rezanie do kože zanechá opuchy ale či aj vy ste sa cítili dlhšiu dobu po zákroku že vyzeráte rovnako tehotné.
Prípadný kedy opuchy prešli po aké dobe.
Dúfam že to neznie povrchné a viem že nie som jediná ale rada si vás vypočujem.
Mna by zaujimalo ci som jedina co ma zdeformovane hrbolate, akoby zvlnene brucho po cisarskom. Nemyslim jazvu ale doslova cast spodneho brucha. Vyzera trochu akoby to boli spojene pery (vstrede sa tiahne jazva). Hlavne zboku z jednej strany. Druha strana je relativne ok. Ked si dam obtiahnute oblecenie tak mi to kopiruje ten divny tvar. V zavere sa nic nedeje, na bruchu svet nestoji, len sa tak zamyslam uz dlhsie.
@bashee podla mna ta zle zosili :( videla som par jaziev na kamoskach a nic take nemali
@effy777 ak si kratko po porode, tak maternici trva, kym sa stiahne na povodnu velkost... takmer kazda zena (po akomkolvek porode) odchadza z porodnice s bruskom, ono sa pomaly stiahne a ak sa nestiahne, treba si dat skontrolovat diastazu 🙂
@effy777 záleží ako ti to zosili... Mam 3 sekcie za sebou, bruško mám, ale mám veľkú diastazu, s ktorou musim pracovať... A tá "pera" buď to máš zle zošité, alebo si to zle popísala môže to byť už len prebytočná koža, ktorá sa ešte nestiahla.... Alebo máš ešte celkom krátky čas od pôrodu a ešte všetky stehy sa nerozpadli a to môžeš cítiť, prípadne sa môžu začať aj tvoriť zrasty... Skús sa poradiť s gynekológom o tom bližšie 🙂
@babovka2321
Ups to teda som len 17.3. som rodila a asi som mala veľké oči že to bude ok ale chapem že je to proces hojenia. Ja som najprv mala začiatok normálneho pôrodu a až potom po x hodinách sa povedalo že no nič ideme sekciou.
Inak nosila si ten sťahujúci pás? Ja mám síce ešte stichy ale myslím po vybratí
@effy777 17.3. To je veľmi kratky čas... To tam máš aj vnútorný tuk, ten sa rozpadne.. Stehy sa rozpadnu vo vnútri a nebude to ako pera... Pekne sa to zaceli, bude to neviditelna tenka čiara, ktora casom vybledne 🙂
@effy777 nosila len par dni, nebol mi pohodlny (zla velkost, vela som pribrala 🤣) ale ja som rodila prirodzene. Brucho sa stiahlo pocas sestonedelia, daj tomu cas 🙂
@svetlana16 to dúfam 🙂 ale je to dlhší proces hojenia a ešte to brucho
@svetlana16 o tej pere tu ina zena pisala, nez oznacujes 🙂
@babovka2321 tiež som sa zľakla že aká pera😃
Ja som 4 mesiace po tretej sekcii. Konecne sa mi mi neurobil keloid, ale tenká neviditelna ciarka to tiez nebude. "Peru" mám stále, obtiahnuté si uz na verejnosť nevezmem. A brucho sa mi ako tak stiahlo pocas sestonedelia. Zvysok je diastaza a vyžrate sadlo, ktoré musim "vybehat".
@effy777 ja som rodila cisárskym a keď som išla z pôrodnice, tak som mala brucho menšie ako keď som otehotnela...... Ale tak každá sme iná, neboj to sa ti časom stiahne.
@weronika171717
@barus26
Zrejme je asi moc skoro na výsledok. V pôrodnici somm nechala 7 kg a ešte mám 10 navyše. Mám aj sťahujúci pás ale s tým že nemám vybraté stichy tak si netrúfam.
Možno skôr po ich výbere.
@effy777 kludne pouzivaj (popravde s nim som sa citila lepsie, lebo mi drzalo brucho viac pokope, popri tych dalsich spuntoch je to výborná pomoc) ... Ide o to aby si zacala hned ho nosiť... Stehom to nevadi.... Akurat ak sa budeš pod nim velmi potit, bude ti horuco nos doma radsej saty, aby sa ti nezapalila rana (horsie to je v lete)
@svetlana16 no veď to sa aj bojím a nechcem si zápasiť tu ranu keďže by to nemalo mokvat a ja mám také teho hormóny 😃 asi počkám na výber stehov
splasne to neboj, je to uplne normalne, ze par mesiacov je to brusko este take vacsie, no je fajn nosit stahujuce pradlo ak je to mozne, aby sa maternica lensie a co v najvacsej miere dokazala sama stiahnut
@effy777 Nemas diastazu? Ja mam po sekcii. Kukni samotest na brusnu diastazu na youtube. Mne dali vrece s pieskom na brucho na Kramaroch a tym to vraj zhorsili
A take skarede brucho mi zostalo. Este k tomu strie a kym som doriesila diastazu na fyzioterapii, tak do toho potom prirodzeny porod 4.5 kiloveho dietata
@effy777 kedy si rodila?