Hnisavá rana po sekcii

natik25
13. jan 2023

Ahojte som 8 dní po sekcii v nemocnici bolo všetko v poriadku ale včera doma mi začalo z rany niečo vytekat dnes som bola u ženskej a ta mi predpísala antibiotika a feamikoinovu masť a zasyp ale kázala mi zakaždým vytláčať hnis z rany lenže ja si to neviem predstaviť ako neviete niekdo poradiť poprípade neviete o nejakom videu na internete ako to robiť správne? Chcem sa vyhnúť operácii ktorá mi hrozí ak sa to nezlepší 😔 a druha otázka ak by som sa tomu náhodou nevyhla a museli by mi to znovu otvoriť tak umrtvuju to nejako alebo? Pretože dnes keď mi doktorka vyťahovala stehy a vytláča la ten hnis skoro som odpadla od bolesti...

mnau123
13. jan 2023

@natik25 Ahoj, ja som mala po príchode domov po SC opuch a vysoké teploty, to som dostala antibiotiká. O tri dni mi ale tiež začal vytekať hnis, išla som na pohotovosť a museli ma hospitalizovať a podávať silné antibiotiká intravenózne. Ranu mi prečistili a zaviedli drenáž aby hnis odtekal a tá sa pravidelne menila. Tiež mi hrozil ďalší zákrok, ale našťastie sa to zahojilo a jazva sa zacelila. Vraj ak by som ho musela podstúpiť išla by som do krátkej narkózy.

natik25
autor
13. jan 2023

@mnau123 och a keď ti zaviedli drenáž moc to bolelo? A koľko si bola hospitalizovaná?

mnau123
13. jan 2023

@natik25 príjemné to nebolo ale bolo to rýchle. 6 dní ale ja som mala bábo ešte na JISke čiže nejak sa neurgoval odchod domov (aspoň som mohla za nim častejšie chodiť).

natik25
autor
13. jan 2023

@mnau123 a to ti neumrtvili keď ti tam dávali drenáž? Jaj tak lebo ja mam doma 8 dňové babo a neviem si predstaviť ísť ležať do nemocnice