Hnisavá rana po sekcii

vanesa7591
15. sep 2021

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať,alebo teda zistiť či má niekto podobnú skúsenosť a čo robiť ďalej… 13.7.2021 som mala sekciu v Nitre ktorá viac menej prebehla fajn ….akurát že týždeň po prepusteni z nemocnice som začala mat horúčky (38+) a bolesť v mieste rany….ta cela zdurela a sčervenala. Keďže horúčky som mala denne šla som do príjmovej ambulancie kde mi bolo povedané že je to cysta,dostala som antibiotika a po týždni kontrola. Další týždeň,další lekár začal tvrdiť že je to zrazenina ktorá sa vstrebe….horúčky pokračovali a tak aj ďalšie antibiotika. No po dvoch týždňoch (mesiac po pôrode) sa mi spravila hrča ktorá praskla a vytekal odtiaľ hnis,na pohotovosti (pôrodnícky prijem) mi to vyčistili peroxidom zobrali kultiváciu a dali antibioticku masticku a po týždni opäť kontrola…na ktorej sa ukázal zlatý stafilokok,dostala som ďalšie antibiotika ktoré nezabrali,tak som dostala 4 a tak som si chodila na kontroly ako na klavír …lenže počas užívania mediciprinu sa mi začala robiť druha hrča…po týždni bráni týchto antibiotík mi opäť vzali kultiváciu a opäť vyšiel zlatý stafilokok tak mi dali znova rovnaké antibiotika + pridali každodenne preplachy peroxidom (hnis som si mala vytláčať a tak pomôct rane …lekárom …v pondelok prebehla ďalšia kontrola ďalšia kultivácia… dnes je to dva mesiace a dva dni keď stále beriem antibiotika stále mám hrče na bruchu no dnes pri vytláčaní hnisu som si odtiaľ vytiahla aj steh…nie som si celkom istá či je vstrebatelny…preto by som chcela vedieť či je niekto kto sa v tom buď vyzná,alebo mal podobný stav a ako mám ďalej pokračovať pretože antibiotika má unavujú a nevladzem sa už ani o drobca starať…ani psichycky to už celkom nedávam …steh na fotke a ďakujem za odpovede 🙂

nikpa
15. sep 2021

@vanesa7591 a robili ti aj sono?

froschka
15. sep 2021

ja som sestricka a mali sme na ambulancii mamicku, ktora mala po rane po cisarskom velmi skarede abscesy - hnisave loziska. Pomohla iba chirurgicka liecba - skalpelom narezat lozisko, manualne vycistit hnis, vyplachnut s Betadine, nechat otvorene ale sterilne zalepene a robit takto 2-3x vyplachy plus antibiotika. Mala by si si najst dobreho chirurga, sama sa z toho nedostanes a moze sa ti este pohorsit. Zial niekedy sa neda ovplyvnit prostredie a zanesenie infekcie v nemocnici, ja som bola vtedy v Rakusku, a stalo sa to tam....drzim palce

zuzuky
15. sep 2021

@vanesa7591 Niečo podobné som mala aj ja po sekcii. Vstrebatelne stehy sa nevstrebali a cela rána sa mi zapálila. Po dvoch mesiacoch chodenia ku lekárke, ju napadlo aby som si kúpila na ranu naplaste so striebrom (atrauman ag). Čuduj sa svete, zabrali, vyšli mi stehy ktoré sa nevatrebali a pomaly sa to cele začalo hojit, toto hojenie trvalo ďalší mesiac.

pseudomonas87
16. sep 2021

@vanesa7591 zmenila by som nemocnicu/ambulanciu....treba sa na to poriadne pozrieť, vyčistit ranu,preplachovat atď...ako hovorí
@froschka

natik25
13. jan 2023

@vanesa7591 môžem sa prosím spýtať ako sa vytláča ten hnis? Bola som u doktorky a mam to zapálené tiež antibiotika ale s tým ze si mam ja doma vytláčať ten hnis len akosi neviem ako 😔

vanesa7591
autor
14. jan 2023

@natik25 surovo, ako vyrazku… ale mne stačilo keď som len okolo zatlačila prst a už to slo

natik25
15. jan 2023

@vanesa7591 fuha lebo mne to akosi nejde 😔