Ahojte. Mám 16, menštruáciu som ešte nemala. Dnes som si všimla akoby hnedý výtok. Môže to byť znak prvej menštruácie alebo niečo iné? Ako začínala menštruácia u vás? Neviem čo mám čakať a s mamou sa o tom hanbím rozprávať.
Presne takto, o chvilu bude červený 🙂
S mamou sa o Tom určite porozprávaj a áno, začína menštruácia
Menstuacia sa už robrbehuje bolesti sa zadné neobjavujú ?
@silvia31 nie. Nič ma nebolí, nemám žiadne predmenštruačné príznaky (náladovosť,…). Dnes som už výtok nemala, len raz včera, odvtedy nič.
Menzes tiez som najprv spinila,ani nevsimla,az moja mama ked sla prat, a uz mi len podala vlozku...
Preco sa hanbis snou otom rozpravat ?
Ja som myslela,ze fnes uz to neni take tabu..
Ja sa neviem dockat,az bude moja dcera toto zazivat..l 😁 zatial ma len 4r. Ja sa praveze bojim, ze sa radsej takto zdoveri na forach, nez by to prebrala somnou 😢 Dufam,ze nie, budem sa snou rozpravat otkm postupne ako budr dospievat 😀
@babydesire mame som to povedala, máme veľmi dobrý vzťah, mám aj staršiu sestru, ktorá má ms od 13 rokov. Len je to pre mňa dosť ťažké prijať, kedže sa liečim z anorexie. Ešte pred rokom a pol som mala 27 kíl, teraz mám niečo cez 40 kg.
Aha tak...tak preto ten menzes tak neskoro nzbehol...je to dobra spravz a dvojnasobne - prvh ms a tvoj organizmus pracuje stale viac tak ako ma... drz sa, este treba pribrat ale ocivicne to je nz dobrej ceste..aj mama a sestra sa isto potesili, lebo je to znamkz zdravia 🙂
Ano, u mňa to začalo rovnako