Chov hlodavcov (osmák degu, škrečok) a ťažkosti s otehotnením - je to pravda či mýtus? Príjmam rady, poučenia, názory, skúsenosti..
@lauricka no ved prave zbavovat sa ich nechcem. Nechodia ani po vonku, su len cisto domaci, takze si myslim, ze by nejaku chorobu chytit nemali. Po kazdom kontakte s nimi si hned umyjem ruky, cistim im na striedacku so snubencom. Len mam gyneko problemy a vsetci okolo mi vravia, nech dame hlodavcov prec. Tak preto ma zaujima, ci je ozaj riziko ochorenia...vdaka 🙂
@lauricka
@luba41 ved prave, ze mna sa to zda byt prezitok - kedysi ludia nemali hlodavce ci macky na vyslovene chov - ako domacich milacikov. Chodili kade tade, po celej dedine a ked tehotne kvoli nim potratili - ok. Ale dnes su tieto zvierata chovane doma, v cistote s minimálnym kontaktom inych hlodavcov z "ulice" (i ked macky su zrejme o inom - v praci vo firme mame 4 macky a este nikdy som sa ich nedodtkla, ani nechcem, hoci mam rada zvierata).
Spytam sa svojej novej gyneko co ona na to, ci s tym ma skusenosti.
@micak tak o tomto som ani nepočula, ale ja som mala škrečkov 2 a aj morča a otehotnela som v pohode ako nič
ja mam psa a tri fretky a dvojcata 😀
od maciek a hlodavcov sa moze clovek nakazit toxoplazmozou, ale nemyslim, ze v nejakom vysokom riziku, hlavne sa vyhnut ich vykalom, radsej nech im klietku cisti niekto iny. Na toxoplazmozu si ale mozes dat urobit test, ci ju mas. Avsak si nemyslim, ze by to nejako suviselo s otehotnenim... 😕 Urcite by som sa svojich domacich milacikov ale nezbavovala, kym by som nemala vazny dovod. Pravdepodobne su zdravi. Kamoska chovala kopec maciek roky a nema problem s otehotnenim 😉