Hidradenitis na intímnych miestach

erinaaerina
14. sep 2024

Ahojte. Veľmi pekne Vás prosím o radu. Už asi rok sa “ trápim “ s tým, že na intímnom mieste sa mi spravila podkožná bolestivá “ Hrčka”. Pre upresnenie z vonkajšej strany ako je ochlpenie, proste na vonkajšom labiu. Gynekológ to zhodnotil- skúste si to vytlačiť ale nič to nie je. Kožná mi povedala že forunkul. Dala mi na to Višnovskeho masť, Ichtoxyl….. no nikdy mi to nevytiahlo hnis, skôr sa to vstrebalo, cca za týždeň, dva. Ja som sa rovno opýtala lekárov či to nemôže byť hidra, odpoved bola že nie, že to by mi hnisalo, ostávali by jazvy, že vlastne v takom štádiu sa to ani nedá zdiagnostikovať. Že to môže byť napríklad z toho, že nejaký gynekologicky zápal , poprípade e-coli atd….. že mám posilňovať imunitu. Len čo sa to vstrebalo, zhruba o mesiac sa spravila ďalšia, podkožná Hrčka, vyššie, alebo nižšie . Lekárka mi povedala, že mám prestať čítať internet a potom prísť múdra do ambulancie. Prosím Vás, mám 43 rokov. V živote som ani akné nemala. Máte alebo mali ste niekto s tým problém? V takom veku? Raz sa to spraví, potom chvíľu kľud a zas…. Myslím že holenie nemá na to vplyv…Určite sa to nedá nikdy vytlačiť, nikdy to nevytiahne ani Ichtoxyl, ani visnevskeho masť no proste nič. Gynekológ mi povedal- migrujuci kovid! Prosím ak máte niekto s tým skúsenosť , budem rada. Aké vyšetrenie si žiadať, alebo čo pomáha….dakujem vám

001p
15. sep 2024

Ahoj, tak po prečítaní tvojho obsahu, je možné to masírovať a keďže je to na takom mieste,tak by bola vhodná masáž intímneho charakteru.Znie to dosť tak intímne, nuž sú veci ktoré sa dajú len takýmto spôsobom postupne odstrániť.Netreba to brať zase až tak veľmi osobne...ale bez tej intimity to proste nejde dať preč.A sama si nedokážete dať aj takú masáž.Tak netreba sa báť, hlavne si treba vybrať správneho maséra.

erinaaerina
autor
26. sep 2024

@001p ďakujem veľmi pekne. Ono to určite má niečo do seba. Aj gyndoš vravel že to treba “ prekrvit”

001p
9. okt 2024

@erinaaerina ahoj,ak chces poradím ti kde nájdeš takého maséra

erinaaerina
autor
13. okt 2024

@001p ďakujem, ale príde mi to veľmi intímne aby sa ma cudzí chlap dotýkal ….

001p
10. nov 2024

@erinaaerina
@erinaaerina to sa musíš ty sama rozhodnúť,to je na tebe

erinaaerina
autor
11. nov 2024

@001p pomáha to vôbec? Masážou to rozbiť? Možno ide o to , čo robiť aby sa to vôbec nespravilo ….

001p
18. nov 2024

@erinaaerina ahoj, pomáha na to masáž, nuž treba to jemne masírovať a samozrejme nejde to preč po prvej masáži.A či sa dá tomu predísť, určite áno nuž ty to už máš

erinaaerina
autor
18. nov 2024

@001p čiže dobre som pochopila že ak sa masíruje keď to človek nemá tak sa to nespraví? Keď preventívne masíruje? A ešte ak môžeš, čo si myslela tým, že dá sa tomu predísť? Myslis stravou a napr upravením váhy? Bola by som vďačná za tvoju skúsenosť

001p
20. nov 2024

@erinaaerina ahoj, áno samozrejme masáž je aj prevencia... nuž v jedlom to nieje také jednoduché povedať čo jesť a čo nie, keďže nie každý ľudský organizmus nieje rovnaký.Alerie sú rôzne a ani samotní lekári v podstate len badajú.Celkovo ľudský organizmus je veľmi zložitý.Staci raz jedno niečo zjesť a je problém.Tak isto to môže byť aj nejakým očkovaním.Nuz v skratke človek keď sa málo hýbe tak je problém.A masáže ako také sú vždy dobré.

erinaaerina
autor
20. nov 2024

@001p ďakujem krásne. Si veľmi milá, pekne si mi to rozpísala…. Neviem, možno by človek skúsil aj nejakého maséra, presne ako odporúčaš, vieš mi poslat bližšie info? Teda keď nás s tým skúsenosť. Vďaka

001p
21. nov 2024

@erinaaerina Ahoj, odkiaľ si presnejšie?Viem Ti odporučiť maséra ak by si chcela.

erinaaerina
autor
21. nov 2024

@001p písala som ti súkromnú správu. Vďaka