ahojte potrebujem vase skusenosti ci ste mali alebo mate pruh na pupku som tehu . už som bola aj u dr. nosim pás .
Ja som rodila pred 3 mesiacmi, týždeň pred pôrodom som sa dozvedela že mám pruh. Ja som to nevedela, len ma strašne bolelo brucho. Bolelo to fakt neskutočne...hlavne ráno, postaviť sa z postele bolo strašné. Natierala som si to takým gélom od bolesti. Po pôrode ma to ešte mesiac bolelo, teraz už nie.
@cinnamon111 ahoj a rodila si ako?
Rodila som prirodzene, narobila som sa ako jeden otrok...tiež som si myslela, že mi urobia sekciu, ale tvárili sa že to nevadí.
@cinnamon111 to fakt :-O ty kokos a ja všade počúvam že budem rodit cisárskym teda od druhých
@mirka7582 a máš to potvrdené od doktora, že máš pruh? Lebo pruh je vlastne oslabená brušná stena, kedy sa môžu vnútorné orgány tlačiť von a to aj bolí. A ako píše veppa tam ide o diastázu. To je zase rozostúpenie priameho brušného svalu a môže sa nachádzať nad, pod alebo v okolí pupku. No toto "ochorenie" nebolí. Pruh sa dá iba operovať a diastázu môžeš vyliečiť aj cvikmi.
A na pôrod sa opýtaj doktora, on by ti to mal vedieť povedať. Kolegyna doniesla papier, že sa neodporúča norm. pôrod tak ju museli cisárskym.
Aj ja som si to myslela, ale že to nie je indikácia k cisárskemu....a to som mala ešte iných kopu vecí - veľmi výrazné varixy aj vaginálne, dcéra mala obtočený pupočník 2 x okolo krku, za sebou dva spon. potraty a vek. 38 rokov. Ale Žilinská pôrodnica je taká, tu sa ide do krajnosti, sekcia sa robí doslova po známosti. Ak ti navrhuje lekár sekciu, neváhaj, ja som nevládala vytlačiť dcéru, trvalo to dosť dlho....až som sa bála, či to dobre všetko dopadne. Ten pruh veľmi bolel. Ale mala som asi šťastie - asi viac ako lekári rozumu.
@stankadu áno mám to potvrdené od lekára v pondelok mi napraval pupok vravel ,že sa mi začínali čreva uzlit .Keby som nebola tehu je to na operáciu
. Preto som mala bolesti 😕 áno?? boli to !!! Dal mi na brucho pás ktorý mám nosiť dnes idem ešte na kontrolu no zas mám vonka celý pupok tak uvidím čo povie . momentálne bolesti nemam tak dúfam ,že je to ok . Jasne že to budem konzultovat s lekárom .
ahoj, fyzioterapeutka Srenkelova Monika sa tym zaobera, na fb rehab woman. S "bruskami" pracuje az po porode, chodi po celej republike.