Cavte, viete mi niekto vysvetliť ako zistit či ide o hemoroidy alebo o analnu trhlinu? Ja to mám od tehotenstva-teraz som cca 3 mesiace po a je to už oveľa lepsie je to menšie o dosť.. no ale mňa to bolelo možno pár dni keď to vyšlo ešte keď som bola tehotna, ale odvtedy ani raz ani bolesť, nikdy to nekrvacalo… len to tam je vonku a neviem teda aký je rozdiel a teda ktoré to je… a aký je rozdiel v liečbe? Dakujem 🙂
@nikinikiniki8 Môže ísť aj o análny polyp.
@lia2022 kokos to koľko tych veci je… a myslíš že aj keď mi to vyšlo počas tehotenstva a po ňom sa to oveľa zlepšilo to môže byt ono? Mňa z toho už picne…
@nikinikiniki8 ak to vyšlo počas tehu, budú to dosť pravdepodobne vonkajšie hemoroidy. Tvoria sa až 50% tehotným, najmä pred koncom tehotenstva. Skús si v lekárni kúpiť masť Factu, alebo Avenoc, poprípade Hemostop.
Fisura je trhlina, takze logicky nemoze vyjst von. To budu hemoroidy.
@mima1608 vies čo skúšala som už skoro všetko a nic nepomohlo… az mi priateľ našiel na nete nejakú čínsku medi a kupil mi krem balzam dymiacej rokliny sa to myslím vola, najprv som sa smiala že ale blbosti… a nakoniec ten jediný mi pomohol že sa to stiahlo aspoň nieco.. :/
@nikinikiniki8 Mňa to napadlo len za to , že to nebolí a nekrváca. Polyp vyzerá dosť podobne ako hemoroidy len na to žiaľ nezaberie žiadna masť 🤦♂️.. ale keď vravíš že sa to o dosť zmenšilo, tak to asi nebude ono ale skôr tie hemoroidy. Neverím , že by sa polyp zmenšil..podla mňa by bola velkost rovnaka alebo sa to skôr zväčšilo. No uvidíš, ale aspoň vieš že aj takéto niečo existuje.
@nikinikiniki8 skús vývar z dubovej kôry - normálne si to zarobis podľa návodu a potom v tom sedíš. Vraj to pomáha zázračne pokiaľ to je hemeroid 🤔
@mima1608 už som sa aj v tom nasedela..:D som z toho na nervy že proste neboli to ani nic ale samozrejme mi dosť vadi že to tam je.. a že predsa to nechce zmiznúť 🤷🏻♀️ a musím byt úprimná že mám strašný strach ísť s tým k lekárovi, hlavne po tom porode ešte väčší strach z lekárov…
@nikinikiniki8 tak potom už mi napádajú len tablety Detralex. Ak už ani tie nepomôžu, potom ozaj jedine lekár 🤷 nepodceňovala by som to, lepšie je hemeroidy liečiť v 2-3 štádiu ako v 4. Potom je aj to zotavovanie dlhšie vraj.
Inak na proktologii odstraňujú hemeroidy laserom. Vraj to nie je ani bolestivé a hlavne to pomáha, tak sa netreba báť ☺️
@nikinikiniki8 ešte capiky sú silnejšie ako maste
@nikinikiniki8 určite to je hemeroid. Ja som mala po pôrode fisuru. Bolesť pri veľkej potrebe, akoby zo mňa išli črepiny a veľa krvi. Nemala som nič von, len tie bolesti a krv :D až som sa nakopla a išla na chirurgiu, kde mi povedali že je to trhlina. Dostala som čapíky a prešlo to :D určite to rieš čím skôr. Ten pocit úľavy je na nezaplatenie 😇🤣
Najprv kúpeľ v dubovej kôre denne večer, masť faktu, čipky proctoglyvenol liečia
@dota6 môžem sa opýtať, aké capiky vám pomohli?
@miskaan121 pekný deň prajem, pomohli mi Hemagel procto. Použila som len jedno balenie a úľava sa dostavila ☺️ musím poklopať, že doteraz je to ok. Ale dodržiavam aj pitný režim a jem veľa veľa ovocia a zeleniny.
@nikinikiniki8 myslím, že pri trhline nič nevychádza. Ja som mala a dosť bolavu, liečbu som dostala nejakými prípravkami ktoré som musela aplikovať priamo na trhlinu