Ahojte, už asi 2 mesiace mám krv pri stolici na toaletnom papiery niekedy aj v stolici je to čerstvá krv. Bol som na kolonoskopii a zistili mi vnútorné hemoroidy tzv. Masívne cirk. Hemoroidy s red spots.
V strave príjmam viac vlákniny samozrejme, raz krv nie je raz je .
Užíval som detralex ktorý nepomohol momentálne užívam diozen 2 tab. Ráno tiež asi neúčinkuje ..
Doktorka mi predpísala doloproct aj čapíky aj krém no tie som už dobral a stále mám krv pri stolici.
Okrem toho, že mám krv tak sem tam cítim nejaké minimálne nepohodlie resp. Bolesť konečníka.
Po potrebe sa vždy vlhčenými utrierkami utriem.
Skúšal som aj faktu masť a čapíky no napr. 3 dní to nemám a potom zase áno keď je trošku tvrdšia stolica...
Mám 27 rokov nechcem to hneď riešiť operáciou
Zrazu sa to objavilo a nejak to nechce zmiznúť .
Môzem poprosiť niekoho o rady? Čo si tým prešiel a prešlo to ? Aký produkt odporúčate?
Ďakujem pekne.
PS.: viem že je týchto príspevkov už veľa no nejaký podobný dlhodobejší problem som nenašiel. Ďakujem
@ernest9297 masť z kvetov rebríčka- potierať. ( z knihy Marie Trebenovej) . Piť čaj zo sypaných bylín rebríčka. Výborné mastičky predávajú v dobrej cene na fb v skupine Lieky z prírody .. 1*
Pomáha tiež dubová kôra. Sedacie kúpele, masť.
Z knihy Edgar Gayce: Cvičiť pravidelne, ráno i večer. Stúpnete na špičky, zopnete paže, predkloňte sa a nechajte ruky spadnúť na podlahu. Opakujte tri krát ráno aj večer. Nesmiete to však po dvoch, troch dňoch vzdať, cvičenie opakujte každý deň
.. funguje to... Skoré uzdravenie prajem
@ernest9297 ty kakas rovno krv ci len ked kakas vela mas na papieri troska krvi?
ja kakam 3 x denne niekedy a tiez mam troska krvi an papieri ale kakam kako ziadna krv cerstva
@mamina7070 áno samozrejme ráno 3 večer 3 alebo tak nejak a postupne 2-0-2 a 2 ráno
@bublinka1426 na papieri je krv stolica je normálnej farby by som povedal, sem tam zbadám aj na stolici čerstvú krv málinko . Skôr na toaletnom je ho dosť.
@isis234 no ja mám vnútorné. To je tiež na to ?
@ernest9297 ja len malo ale ja kakam 3-4 x denne a mam trhkliny na zadku
v stolici ziadna cerstva krv nikdy
vela hybem vela vlanikna..
Skôr ako vlhčené by som odporučila vždy po potrebe umyť konečník vodou,ak je tá možnosť. Ešte som počula o balzame dymiacej rokliny,ale či funguje neviem,no chvália si
@ernest9297 detralex 3x denne 2 tbl. potom znizovat davku.Stravu co najviac bez masa, sladkosti a vela vlakniny + aspon na tyzden Lactecon (je to take velmi jemne prirodne prehandlo na zmakcenie stolice, mozu to aj tehotne) 1 velku lyzicu vecer. Bacha na sedenie na studenom a aj na prilis teplu sprchu - ta rozsiruje cievy a vela sa hybat, malo sediet napr. pri PC na tvrdej stolicke aj malo stáť. Mne sa to vzdy po nejkom case prejde. Ja mam s tym problemy od 20 rokov, v 27 operacia, teraz mam 37 a mam to zas a v takmer rovnakom stadiu ako pred tym. Na operaciu uz ist nechcem.
@ernest9297 ano, čaj a kúpele. Môže sa masťou potierať i konečník, ak je bolesť pri sedení
@scorpionflower1 a tiež krv pri skoro každej stolici? A aké čipky ste prosím používali? A operácia bola normálna chirurgicka?
@ernest9297 ja cipky nepouzivam, mne nikdy ziadne nepomohli. Najviac pomoze zmakcit stolicu.
Mne to robili laserom v lokalke. Ale ak to nebude fakt nutne, tak uz nepojdem. Bol to naozaj velmi zly zazitok a mam to aj tak opäť. Ja mam na to predispoziciu, mam uz aj krcove zily na nohach operovane.
@ernest9297 momentalne mam take dva tyzdne krv alebo ma to boli. Niekedy sa mi to takto zhorsi, spravidla, ked nedavam pozor na stravu. Vacsinou to po case same odznie a mam s tym pokoj. Ale pred tou operaciou mi to robilo uz velke problemy, velmi a casto to krvacalo.
@scorpionflower1
Ďakujem pekne za odpoveď, veď toto že môže sa to vrátiť aj po operácii . Mne to z ničoho nič takto do tohto štádia sa dostalo .. a aj pri stolici cítim ako keby prekážku ako keby nie pekne ide ta stolica ale cez niečo, asi ten hemoroid.
@scorpionflower1 plánujem kúpiť a vyskúšať všetko voľnopredajné, samozrejme ktoré zaberie tak si to zapamätám pri najbližších problémoch .. nezabrali mi ani ten doloproct a to ma byt kortikoid
@ernest9297 vies co ja uz som toho skusila tolko, ze som k tym produktom fakt skepticka. Mne navyse vadi ta mastna konzistencia. Jedine, co ma naozaj preukazany ucinok je ten Deralex, co mi povedal lekar, ktory je asi najlepsi odbornik na krcove zily v tomto state. Na to ti naiviac pomoze strava a celkova zivotosprava a trpezlivost. V nebyhnutnom pripade zakrok.
@ernest9297 ano, to je urcite ono, niekedy to tak je ze scista-jasna to pride. Ale mas sancu, ze to prejde, ked ti to predtym nerobilo problemy. Skus ten Lactecon, to tu stolicu zmakci, lebo zapcha a tvrda stolica je na to najhorsia.
@scorpionflower1 neviem už to mám 2 mesiace.. celkom ma to štve a často mám krv no .. skúsim ešte psylium aj
@ernest9297 pozri unigelprocto cipky alebo hemagelprocto. Neviem ktorý názov je momentálne aktualny
@janage hemagel procto áno našiel som ďakujem, mám teraz emotralex keď to nepomôže pôjdem buď do tohto čo vy odporúčate alebo procto glyvenol alebo hemostop alebo avenoc... Musím skúšať každému iné zaberie
@ernest9297 toto je úplne bezkonkurenčné čo sa týka zastavenia krvácania. Ale samozrejme každý podla toho čo mu vyhovuje.
@janage mne Unigel vobec nepomohol, tiez mi ho odporucil dr. Podla mna je na prvom mieste zmakcit stolicu, niekedy sa zda, ze vsak nie je s nou problem (napr.psylium robi to, ze tu stolicu vdaka vlaknine nafukne, ma teda vacsi objem, co nie je uplne idealne) ale tam aj najmensi tlak sposobuje, ze sa stale tie hemoroidy drazdia a zakrvacaju. Ja s tym mam, bohuzial, bohate skusenosti. Tam treba ten Lactecon nasadit na tyzden-dva, chodit na WCko pravidelne - mne toto vzdy pomohlo + po kazdej stolici vlaznou vodou umyvat. Pre mna boli vsetky cipky a masticky vyhodene peniaze a to som ich vyskusala asi vsetky. Ony maju skoro vsetky rovnaku ucinnu latku, len ich vyraba ina firma. Ten Unigel znel aj pre mna slubne, ale nepomohol.
Mne sa este aj po operacii tam rozpadla operacna rana a potom mi to krvacalo este tri-styri mesiace. Vsetko mozne som vyskusala a nakoniec pomohol dvojtyzdnovy pobyt pri mori a prestalo to.
@scorpionflower1 mne zas avenoc, proctoglyvenol vôbec, ešte to drazdilo lebo ta forma mastnej zložky mi absolútne nesadla. Detralex a unigel mne veľmi pomohlo.
Naozaj to bude veľmi individuálne.
@janage tie uplne mastne masticky su najhorsie, pre mna aj Faktu napr. Unigel je jedno z tych lepsich rieseni. Ja pouzivam ten Lactecon a tiez Detralex. Ale je to neprijemny a u mna aj recidivujuci problem, ktory uz budem mat asi navzdy.
@scorpionflower1 objednal som si lactecon uvidíme .. stále to mám také isté krvavé stále
a uzival si dostatocne davky detralexu ? lebo pri hemerodioch je davka tri krat denne po dve tabletky na zaciatku liecby