Hemoroidy - hrča z konečníka

8. jún 2022

Trosku intimna otazka. Prosim poradte mi nieco na zlatu zilu. Uz par rokov som ju mala. Dnes ma zacala strasne boliet. Ked som si kukla v zrkadle, tak tam mam uz aj taku hrcu z konecnika. Nie len "ciarku,"

nwnw
8. jún 2022

Chod k MUDr s tym. Da ti lieky.
Su na to maste a cipky v lekarni a kludne si kup aj caj "Na zily a cievy" no necakaj zazraky na pockanie.
Treba si hlavne strazit zivotospravu.

nessa123
8. jún 2022

Ja mam teraz v tehotenstve a gyn mi odporučil detralex 4 tabletky denne dlhodobo, rektovenal čipky/mast faktu a sedacie kúpele v dubovej kôre. Držím palce nech sa to rýchlo lepší 🤞💪

diavant
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
8. jún 2022

dr ti povie toto,čo aj my tu..kúp si detralex tbl,čípky procto glyvenol,kupele v dubovej kôre a hlavne úprava životosprávy-strava a viac pohybu

andreatytler
9. jún 2022

Neboj ta hrca casom odpuchne a prestane boliet. Najhorsie u mna su prve 3 dni. Aby sa to nevracalo, tak mne pomaha:
- Jest vela vlakniny a pit vody aby si mala bezproblemovu stolicu. Nic prilis riedke, prilis huste.
- netlacit pre velkej. Nechat svaly v konecnika a creva nech same pracuju. Ak nejde, tak si dam 1-2 pohare vody tesne pred, alebo sa popredklanam ako sedim na zachode, alebo dycham do brucha. Vsetko toto nakopne brucho a ide to aj bez tlacenia.
- Podlozit si pod nohy stolcek pocas velkej. Tym sa telo dostane do prirodzenej polohy na vyprazdnovanie - kvocanie. Sedenie na zachode je neprirodzena poloha.
- pouzit krem na hemoroidy po kazdej velkej
- nesediet dlho na nepohodlneje tvrdej stolicke (hlavne tesne po velkej ked je zadok citlivy). Najlepsie je po velkej si uvolnit zadok a posediet si pohodlne v kresle tak aby kolena boli vyzsie ako panva, alebo prechadzka na prekrvenie panve.

autor
9. jún 2022

Lenze ja som uz vcera nemohla na velkej nic vytlacit, co ma to tak bolelo. S prepacenim aj ked si idem prdnut tak to boli ako slak.

Ten detralex mozu aj tehotne? Uz ma ide porazit, kazda hovafina sa na mna chyti.

katarinaba
9. jún 2022

Nebud hlupa a chod k doktorovi (proktolog). Pokial to nie je mozne zatlacit dnu, tak je to uz velky problem. Mozes v tom mat zrazenu krv a tu ti ziadne lieky ci maste nerozpustia. Je potrebny chirurgicky zakrok. Netrap sa zbytocne.

nessa123
9. jún 2022

No ja to mam tiež vonku, tiež som tehotná a gyn mi povedal, že kúpiť detralex, ale zmieriť sa s tým, že ešte pri pôrode sa to viac vytlačí, ale potom sa to upraví. Mne vyšli ako mi brucho padlo takže mi tam strašne tlači malý. Aj Dr. Chuda aj Dr. Heriban sa zhodli, že 4xdenne detralex. Ja ak to aj za tlačím dnu, tak mi to hneď víde von, proste sú to už tlako krátko pred pôrodom.