Hemoroidy

23. jan 2024

Ahojte kočky, idem sem s chúlostivou témou, ale chcela by som najprv počuť nejaké skúsenosti.
Mojim tehotenstvom asi hned v začiatku (cca 10m dozadu) sa mi objavili vonkajšie hemoroidy, skúšala som krém z dubovej kôry a čipky, nezaberalo, povedala som si nevadi, porodim stiahne sa to.
Rodila som v novembri, naozaj sa najprv trošku zatiahli, ale hned po prvej stolici (tyzden po porode) boli znova vonku.
Prvá stolica bola celkom ok, ale tie odvtedy až doteraz sú extrem. Normálne sa trasiem od strachu ked musim ist na toaletu. Neviem či sa mi spravili aj vnutorne hemoroidy, ale stolicu mam cca každý treti den (cely život nechodim nejako často na toaletu) a občas aj strašne krvacam. No pri potrebe mam strašne bolesti, som tam aj hodinu s plačom kým sa prekonam. Nepomahaju čipky, odvar z dubovej kôry ani masť.
Dnes som mala na wc asi najhorší zážitok a rozhodla som sa to riešiť už s lekarom. Najhoršie je že ten google vam ukáže vždy to najhoršie (rakovina), ale snáď na môj nízky vek to bude taký hrozný scenár.

Chcela som sa spýtať čo pomohlo vam? Mate aj vy skúsenosti s takouto bolestou? Mne to dnes prišlo horšie ako pôrod a to je už čo povedat 🙂)

Dik

viestta
23. jan 2024

Najvyssi cas riesit to s lekarom, aj keby bola nutna operacia nebude to horsie ako to co prezivas teraz

egonsk
24. jan 2024

akekolvek masticky, tabletky a kupele su len oddialovanim nevyhnutneho. Konzervativna liecba je zdlahava a napokon ajtak skoncis pod skalpelom. Nehanbi sa, bez ku doktorovi, ajtak maju dlhe terminy, ale do leta by si to mohla mat poriesene a uz potom budes iba spominat, ake hrozne to bolo, ked si ich mala. Dopracoval som sa ku 4 stupnu, viem co pisem...

vyrovnanaosoba
24. jan 2024

Určite lekár. A detralex tablety si skúšala, nezahoja, ale zmiernia.

lilyianka
24. jan 2024

U teba už len zákrok. Robia to laserom pripadne gumičkovaním. Záleží od typu hemeroidu a čo navrhne lekár.

micusa2222
24. jan 2024

okamžite k lekárovi,,kolegyňa na to kašlala a riešila samými vodičkami a mastičkami a prišlo to do dosť zlého štádia, mala operáciu....

cuvienka
24. jan 2024

vyskusaj Devenal, mne pomohol po 15 dnoch uzivania. a nebola som ani u doktora.

bubacik2
24. jan 2024

Ahoj, jedine, čo mi zabralo z liekov bol Detralex, maste a čipky boli vyhodené peniaze. Trápila som sa s tým minimálne rok po prvom pôrode, pri druhom tehotenstve som už mala preventívne nachystaný Detralex.