Hemeroidy u dospelého

julka188
9. aug 2017

Prosim a rady. Manzel ma diagnostikovane vnutorne hemeroidy, casto krvaca, aj napriek liekom, ktore pravidelne uziva. Prosim, ak mate skusenosti s tymto problemom, poradte, co pomaha (strava, zivotny styl),co naopak skodi. Doktor, co mu urcil diagnozu, mu k tomu dokopy nic nepovedal. Dakujem za kazdu radu!

vrana80
9. aug 2017

Ahoj, co viem od mojho gastro tak uplne zle je dlhe vysedavanie na toalete , potom pridat vela vlakniny do stravy. Su rozne maste a capiky, na to sa mozes spytat v lekarni co ti poradia, viem ze dubova kora je na to super. A ked ziadna liecba nezabera vzdy je este moznost operacie.

julka188
autor
9. aug 2017

Dakujem 🙂

ivkadracova
9. aug 2017

Som za upravu stravy, od zakladov, ale postupne.. a dojst iba ku zdravemu jedlu. Vynechat vsetky zle tuky, zle cukry a pod.. a tu vlakninu doplnit. A pohyb, a pravidelnost pohybu a stravy. Dobra strava a pitie robi zazraky, ale je to velmi dlhodoby proces, netreba ocakava zmenu okamzite, no ked to funguje na mne, zene znicenu tehotenstvami s diagnostikovanym kadecim : )) preco by nefungovalo na chlapovi ktoremu vlastne "nic nie je" : P

oli18
9. aug 2017

@ivkadracova zabudla si menovať tú zdravú a dobrú stravu 🙂

ivkadracova
9. aug 2017

@oli18 fuha to je tazko univerzalne, pre kazeho vidim ze je zdrave ine, ale zaklad je v momente vylucit blbosti.. Ako sladke oplatky, cipsy, bezne restikove strsvovanie, rafinovane oleje, rafinovane a bielene muky, raf.cukry.. Uplne sa postupne preorientovat. Teda, dakto to.vie postupne, a dakto potrebuje razny krok, ze zacne hned. A nech 70% stravy tvori surova strava. Viem ze to nie je lahka poziadavka pre nezvyknuteho cloveka, ale moze si to napr nastavit ako ciel. Clovek sa musi dost pozorovat aby zistil kedy mu najlepsie travi, a co. Uvediem priklad: mne robi dobre ranajkovat o 9-10rano, jede celozrnny chlieb s klasickym maslom a domacou paprikou a paradajkou. Kamoska dosiahne rovnaky efekt a dobre jej travi ked ranajkuje rano jogurt s ovsenymi vlockami a ovocim a medom a je aj o 8 rano. Ja by som umrela po hodine od hladu.. Preto sa musi clovek poznat a sledovat. A ludia s hemoroidmi bez debaty vela pit. Citronova voda mi robi dobre. A na veveru obcas grepfruit, kludne aj s kvalitnou klobasou. Mne to urobi dobre. Iny by zdochol ze tazke : )

julka188
autor
9. aug 2017

@ivkadracova dakujem za tipy. Nevies nahodou o nejakej www stranke a pod.., ktora sa tym hlbsie zaobera, ja sa nebranim ani raw food, no sama neviem, co su ozaj spolahlive zdroje informacii v tejto oblasti 😉

ivkadracova
9. aug 2017

@julka188 ja sa raw food aj inym food branim : D resp.. jem vsetko, ale vylucujem fakt zle veci, nie je to lahke, lebo obcas sa stane ze ideme von a ja nemam co jest : ) .. dobre jedlo sa hlada len tazko.. netusim co su spolahlive zdroje, to by som si nedovolila tvrdit ani o jednom, citam a studujem vela, uz roky, a tak si robim vlastny obraz a samozejme skusam na sebe samej, vidim reakcie, z toho mam obraz ucelenejsi .. zani hocikde, a postune budes chciet o vsetkom vediet viac a viac, same informacie budu k Tebe skakat, reklamu tu nikomu robit nebudem radsej

oli18
9. aug 2017

@ivkadracova ivka, nepochopila si ma 🙂 Mala som na mysli to, že dnešné potraviny už nie sú zdravé vôbec. V poslednej dobe bolo veľa zahraničných dokumentov o potravinách a fakt všetko je to sama chémia. Takže zdravé už nie je nič, ani to, čo vypestuješ na vlastnej záhradke. Lebo v pôde sú chemické prvky z výbuchu Černobyľu.

ivkadracova
9. aug 2017

@oli18 tak ale ked sa na to budeme takto pozerat, mozeme spachat postupne skupinovu samovrazdu : D .. ja verim v to ze ked si daco dopestujes, alebo hladas kvalitne zdroje nakupu, tak smerujes k dobremu.. v meste je to tazsie pravda

alicka850
10. aug 2017

čo najmenej sedieť, v strave doť vlakniny-ovocie, zelenina a dostatok tekutín- aby si mala stolicu kaťdý deň a nie tvrdú. Ked to bolí, sedacie kupele v dubovej kore a z liekov Faktu čapíky do konečníka.