Ahojte, viete mi dat vase skusenosti rady s hemeroidmi? Zatial som dostala len mast, ale lekarka mi odporucila si ich dat ambulantne odstranit. Mate niekto skusenosti, odporucania? Dakujem!
@arcticcode a nevies co to preplaca poistovna? Lebo vygooglila som len sukromne kliniky a tam mi to nacenili na 690eur, preto hladam niekoho kto to absolvoval.
Neviem nasledky coho su hemeroidy u teba. Ja som mala po porode hemeroidy. To boli neskutocne bolest ci uz pri stolici alebo aj niekolko hodin po. Mne co zabralo bolo denno denne pitie smoothie kde som pridavala aj lanove semiacka. A jedavala som aj vlakninu LEPICOL
Ja ich mám roky, občas sa zapália ale lekári by hneď všetko rezali. Nemám taký stav a nechcem si to dávať rezať. Ja by som na tvojom mieste skúsila to najprv preliečiť, hlavne ak si ich predtým nemala a sú už aj lieky presne na to.
Robí sa tam elastická ligatúra, žiadne rezanie - to až keby sa nedala urobiť elastická ligatúra pri veľkých hemoroidoch. Je to pár sekundový zákrok, naloží sa tam taká gumička, hemoroid sa zaškrtí a po pár dňoch odpadne. Robí sa na chirurgii, u nás napr. v nemocnici na chirurgickej ambulancii, prepláca poisťovňa. Mame odstraňovali posledný rok 5 hemoroidov.
@marlenka112 super dakujem, ak by bolo treba pojdem sa spytat k obvodnemu lekarovi kde by mi to spravili, najprv skusim masticky a vlakninu.
Tiež mam hemeroidy, niekedy aj krvacaju, niekedy trčia z riti, inokedy nie... je to také polooblačne proste. Na hemeroidy dobre pôsobia sedacie kúpele z rebríčka (myšochvosta) a piť harmančekoví čaj - ľahšie vyjde stolica a netreba potom moc tlačiť na pílu
@selly671 Môžem sa spýtať, aká masť ti bola predpísaná ? 🙂
Ja som to mala v tehotenstve a neboleli ma, práve že skôr ma svrbeli a bolo to dosť nepríjemné ale pomáhal mi na to gel HEMOSTOP.
Svagrina mi zas radila nejake kvapku Fine 6 .vygoogli si.boli fajn, prijemne chladili,kazdemu zabera nieco ine mne najviac zabrali cipku FAKTU , dobre sa to s nimi zatlaca dnu + tabletky na zikovy system, musim si spomenut nazov.
A umyvanie po velkej.
Uz viem, Detralex si pytaj od lekara.
@calendula321 predpisana mi mast z dubovej kore a kupele v dubovej kore. Po par dnoch pomohlo.
@selly671 Ďakujem za odpoveď 🙂. A super, som rada, že pomohlo. Hádam už bude len lepšie a lepšie... Inak, aj repík je veľmi hojivý a vysušuje. Takže pri tých krvácajúcich stavoch pomáha aj repíková masť a repíkový čaj - piť.
Zdravim, mám takýto problém.po stolici si nájdem svetlo červenu krv,nie je to pravidelne, začala sa objavovať teraz v chladnom počasí.nic ma nebolí,nesvrbi.viem že mám hemeroid ktorý občas vylezie von.
Robi sa to na chirurgii. Vola sa to ligatura. Vygoogli