Hemeroidy 5 dní po pôrode

tinuska115
16. sep 2021

Zdravím Vás dievčatá.
Som 5 dní po pôrode a dnes mi vyšli von hemeroidy, ale úplne obrovské, zapálené, bolestivé, krvavé. Bola som na pohotovosti a stretla sa s dosť nepríjemným chirurgom, ktorý má dosť vystrašil. Povedal ze hemeroidy sú veľmi zapálené, predpísal mi detralax, ešte jeden nejaký podobný liek, odporučil dubovu kôru, úpravu stravy a o týždeň sa hlásiť na kontrolu. Bol však veľmi veľmi skeptický a stále mi vravel ako sa to môže zhoršiť, že môže to prasknúť, že lieky nemusia zabrať a ze keď do týždňa neprejde tak, bohužiaľ nesmiem brat ohľad na to ze mam male dieťa ale jednoducho pôjdem hneď do nemocnice. Prišla som domov a len plačem lebo mám obrovský strach. Bolesť zvládnem, tyzden nejako vydržím, len potrebujem nádej. Potrebujem vedieť ze existuje možnosť ze tie lieky naozaj záberu a ze je možnosť ze o týždeň to bude lepšie. Ze existuje niekto, kto mal podobný problém a lieky mu zabrali a vyhol sa hospitalizácii. Lebo z negatívneho prístupu chirurga mam pocit ze to bude len horšie a horšie len mi to nechcel povedať priamo. Mam doma 1,5 ročného syna a 5 dnovu dcérku, chcem pre nich všetko, som ochotná zvládnuť čokoľvek, ale strašne sa bojím. Potrebujem byt teraz silná, aby som nestratila mlieko, aby cítili moju lásku, ale bojím sa ze upadnem do nejakej "depresie", že budem mať stále strach ze to lepšie nebude. Prepacte prosím za vyylev. Budem rada ak sa nájde niekto kto sa podeli zo svojou pozitívnou skúsenosťou.

simonah73
16. sep 2021

@tinuska115 hlavne nestresuj. mne po druhom porode tiez vysli obrovitanske von. vyriesila som to az po rokoch zakrokom laserom. tyzden pred zakrokom mi jedno aj prasklo a krvacalo. tiez som to mala zapalene, najprv ma chcel poslat s atb domov, ale ukecala som ho hned na zakrok. bol to asi pol hodinovy zakrok a hned som isla aj domov. po dvoch dnoch som uz vedela ako tak existovat, ale mam vysoky prah bolesti, takze to bolo jednoduchsie. bola som v Chirkoz BA, a teda nezmizne to same od seba a ani po tom detralexe celkom.