Hematologické a endokrinologické vyšetrenie po MA - výsledky

ness222
28. apr 2023

Ahojte, caka ma hematologicke a endokrinologicke vysetrenie po MA, a chcem sa vas opytat, tie co mate skusenosti, kolko sa caka na vysledky ? Su to standardne testy z krvi ktore su hotove do 48 h ? Alebo sa caka dlhsie ? Dakujem !

jana0215
28. apr 2023

@ness222 na hematológiu sa čaká 2-3 mesiace. Ja som bola v polke marca a ešte výsledky nemám.

vierkainka
28. apr 2023

Z endokrinologie v Lubochni,tak odtoal mi prišli výsledky poštou do 10 dní a z hematologie tam som cakala 6 týždňov.
Nie su to obyčajné, štandardné testy z krvi.Preto sa tam tak dlho čaká.

gejb
28. apr 2023

@ness222 moja skusenost: na endokrinologiu týždeň, na hematologiu 6 týždňov.

wishes
28. apr 2023

Ahojte zeny, taka mensia podotazka… cakali ste za vysledkami z hematologie, alebo ste hned pracovali na dalsom tehotenstve? 🙂

jana0215
28. apr 2023

@wishes ja som zistila že som tehotná 2 dní na to, ako som bola na odbere 😅

wishes
28. apr 2023

@jana0215 idealne by bolo, keby to bol aj moj pripad 😂 vidim, ze sme obidve rovnako nedockave 😀

jana0215
28. apr 2023

@wishes vieš čo, u nás to bol vyslovene zázrak. 2 roky sme behali po centrách, 3 x ket nevyšiel, 1x biochemické. Muž zlý spermiogram po chemo. A zrazu prvý mesiac bez hormónov to prišlo prirodzene 😂 zatiaľ som 10tt, ale som na clexane, lebo tam je podozrenie na hemat. problém. Tak uvidíme, či to aj výsledky potvrdia.

mima172
28. apr 2023

Sem sa pripojím. Budúci týždeň idem na hematologiu, na endokrinologiu sa asi vykašlem. Žiadny Dr ma nechce vziať a v našom okrese je len jeden a to je veľmi nedobry lekár. Som po troch potratoch.
Rada si prečítam skúsenosti iných báb.

wishes
28. apr 2023

@jana0215 tak teda blahozelam a drzim palce, aby ste to potiahli do uspesneho konca 🙂 vies ako to je, vacsinou uz ked clovek tomu neveri a nedufa, tak vtedy sa podari 😊
ja sa len najviac obavam toho, ze na gynekologii ma zdrbe za to, ze som otehotnela skor, ako som mala vysledky z hematologie 😀 kedze 2x ma upozornila, aby sme sa zacali snazit az potom, lenze kedze nam sa podarilo tiez otehotniet az po 1,5 roku tak cakat dalsich zopar mesiacov je pre mna nepripustne 🙄

wishes
28. apr 2023

@mima172 skusala si chodit aj osobne od dveri k dveram k endokrinologon? mna len vtedy zobrali, ked som sla osobne… cez telefon ma vsade odbili 😣

mima172
28. apr 2023

@wishes Osobne nie, obvolala som si ambulancie v TN a okolí, tam vždy rovnaká odpoveď "musíte si hľadať vo svojim kraji" (to je IL) a tu je jeden jediný endokrinolog a teda nie je to veľmi dobrý lekár. Úprimne? Už som rezignovala. Mam 35 a jednu krásnu zdravú dcéru, tak sa akosi zmierujem s tým, že bude jedináčik a nebudem na tie veci tlačiť. Hematku si poriešim, lebo všetko nasvedčuje tomu, že práve tam mi niečo nájdu (pri dcére mi Dr nasadila anopyrin + robia sa mi modriny aj po jemnom tlaku atď). Čiže to chcem riešiť aj tak celkovo pre zdravie a ze mooožno mi to dá odpoveď, prečo mi odišli tri detičky.

ness222
autor
28. apr 2023

@wishes no mne moja gynekologicka povedala ze sa mame snazit aj pocas cakania na vysledky, iny gynekolog povedal ze mame pockat na vysledky, tak neviem co mam robit 🤷‍♀️ este pockam aspon dokym pojdem na to vysetrenie nech mi robia vysetrenie ako netehotnej, a potom dalsiu ovulaciu uz asi zacneme pracovat na tom, nechcem cakat uz tak dlho :(

mima172
28. apr 2023

@ness222 Pokiaľ by sa stalo, žeby si otehotnela ešte pred výsledkami, tak by ti asi dali niečo "pre istotu". Napr lieky alebo injekcie na riedenie krvi. V prípade problému pomôžu a aj ak by bolo všetko v poriadku, tak neublížia 🙂 Áno, je ideálne počkať na tie výsledky, no my ženy chápeme, čo je to čakať, keď veľmi túžime po dieťati 🙂

ness222
autor
28. apr 2023

@mima172 tak ja idem na to vysetrenie o tyzden a pol, najblizsiu ovulaciu mam koncom maja a teda ak by sa naahodou aj podarilo v tom cykle tak vlastne tam by som zistila ze som tehotna mozno 2 tyzdne pred tym ako by mi prisli vysledky (ak teda cakanie na vysledky trva 6 tyzdnov). Cize to by sa snad dalo tehotenstvu pomoct aj ked by boli vysledky boli zle. Takze to by snad bolo ok 😂

floki1994
28. apr 2023

@ness222 na hematologiu som cakala cca 6 tyzdnov.. ono to pride dlho ale zbehne to ako voda...

floki1994
28. apr 2023

@wishes ak si pripravena na to ze sa to moze zopakovat tak necakaj...ale mozu potom prist vysledky ktore nieco ukazu a budes si buchat hlavu o stenu preco si nepockala... 🙂 je to na tebe 🙂

jana0215
28. apr 2023

@wishes akože môj dr nebol nadšený tiež, nám ale prirodzene nedávali takmer žiadnu šancu, takže sme sa nechránili. 🤷‍♀️ tiež stále tŕpnem, či bude všetko ok, ale snažím sa myslieť pozitívne. 🙂

wewka1211
24. apr 2024

Prosím vás viete mi odporučiť kde by ma vzali na hematologické vyšetrenie, tiež mam za sebou 4x neúspešný KET, všade ma odbijaju ze ony také vyšetrenia nerobia, už som skúšala u nás v Leviciach, Martin, Nitra. Nikde som nepochodila. Poslala ma na toto vyšetrenie moja gynekologicka. Už som zúfalá o 3 mesiace jej mam doniesť výsledky a ja ešte ani nemám ambulanciu ktorá by ma zobrala

vierkainka
24. apr 2024

@wewka1211 a odkiaľ si?

vierkainka
24. apr 2024

@vierkainka píšeš ze u nás v Leviciach 🤦🤦som si neskoro všimla 😂A Martin ta preco odmietol??? Skús ešte Ružomberok,

wewka1211
25. apr 2024

@vierkainka lebo ze pani doktorka konci k 30.4. a už neberú nových pacientov

vierkainka
25. apr 2024

@wewka1211 no tak skús aj v tom Ružomberku, prípadne hocikde po celom SVK ak máš možnosť vycestovať za tym.Hematologia je veľmi dôležitá,ja mam vdaka zisteniu problému už všetko v poriadku a zdravé dieťa.🙂💗

wewka1211
25. apr 2024

@vierkainka ved práve že všade ma odpinkavaju s tým ze ony také vyšetrenia nerobia. Keď pošle gynekológ na hematologické vyšetrenie. Mam ísť aj na endokrinologiu, s tým mám tiež problém ale nasla som si Dr v Košiciach, tak tam pôjdem na vyšetrenie.