Dobry den. Prosim vas chcela by som vediet ci ma niekto skusenosti s liecenim helikobaktera pomocou masticha. Citala som vela diskusii a skusenosti, ale viel ako sa niektore pisy tak by som chcela vediet ci sa niekto najde a poradi. Ďakujem
@spurky nie vzdy sa vsetko da liečiť prírodne, bohuzial. Mne prva tyzdnova trojkombinacia nezabrala a helicobacter mi spôsobil rozsiahly zápal žalúdka. Prírodnými doplnkami sa liečba da podporiť, probiotiká, zázvorový caj, polosurovu brokolicu, ta obsahuje latku, ktora likviduje helicobactera. A samozrejme vyhýbať sa stresu, nikotínu a kofeínu, to ho zase podporuje v aktivite.
môj muž mal tiež helicobactera, 7x bol na hadici a 3x mal kombo antibiotiká. Stále ho tam mal a neskutočne ho bolievalo brucho. Jemu na ukludnenie a zmiernenie bolesti pomohla šťava z aloe vera. Ani po posledných antibiotikách sa nevyliečil. Tak to už nechal tak. Ked išiel po čase zase na kontrolu, už tam helicob. nebol. Jemu zase tvrdia, že má stresový žalúdok, tak 2x do roka dostane silné krče, ale je "čistý". Každý inak reagujeme na liečbu. Skoré uzdravenie.
Mne atb na helicobactera nerobili dobre, tak som si objednala mastichu, užívala som 3x denne 2 tobolky asi 2 mesiac a potom ešte asi mesiac som si dávala, keď som si spomenula a ťažkosti prestali.
@elizabeta23 ďakujem uz som si aj ja objednala komplet kuru na odporucanie kolegu
Ja som uzivala 2x 3mesacnu kuru chiotskej m. po ATB liecbe nasadenej gastoenterologom. 2kombinacia ATB a heliko tam bol aj po liecbe aj ked ooovela nizzsej intenzity.... Nemam a ani som nemala ziadne prejavy, ale. Heliko mi zistili nahodne pri preventivnych krvnych testoch. Nic ma netrapi... nemam bolesti zaludka... a ak tak sem tam po niecom tazkom ale to tak max 1x do mesiaca aj to nie niekedy. Mastichova kura ma stala 2x vyse 100 eur a nic... Test ktory je probaleny ukazuje ze tam ta pliaga stale je... Teda aspon to tak vyzera..
@nikasik, to nie je tehotenský test, že sa ešte tvorí malo hormónu a preto je tam duch. Helicobacter testuje, keď už máš problémy a vtedy už je usidleny viac než dobre, žiadna takmer neviditeľná ciarocka. Fakt nie 😉 Krvný test je hodne nespoľahlivy, neinvazivne sa testuje stolica, ta ti ukáže, či je ci nie je.
@nikasik... Ten test na fotke máš negativny
u môjho muža super skúsenosť, nemusel ani ATB užívať, len mastichu 2 mesiace.
@spurky ja som mala helicobactera a vyliečila som ho dvojtyzdnovym užívaním stvorkombinacie liekov, z toho boli dvoje antibiotika.