Ahojte, mate niekto skusenosti s touto bakteriou v hrdle? Vraj je sucastou beznej flory a nepreliecuje sa. No ja sa trapim s bolestou hrdla uz skoro mesiac. Asi to bez atb neprejde. Zapalove parametre a krvny obraz v poriadku. Prosim o rady. Dakujem pekne
@senta_sofia pytala som sa. Ze to nerobia ake pomnozenie. No ja mam tazkosti 😞 Pritom dva vytery boli negativne a teraz vyslo toto. Crp som vo stvrtok mala 0,55...tak ja uz neviem co mam robit...od augusta som mala 3 atb na ine tazkosti 😞No teraz ma boli vsetko, klby..a este tlak citim v hrdle 😞
Nam ho nasli 3 dni dozadu,maly to dovliekol zo skolky..ak nerobi ziadne problemy,tak sa nepreliecuje,treba zobral vytery z hrdla a nosa..mne ho zistili masivne rozsireny,maly mal 3 tyzdne sople a kasle a manzel zostal tiez velmi chory..nasadili nam vsetkym augmentin,som v 26tt,bohuzial nebolo na vyber..mna to uplne zlozilo..po troch dnoch malemu prestala nadcha,mal aj zapalene oko,to preslo a uz dost vykasliava,manzel sa z toho pomaly dostava a u mna je to stale najhorsie..neviem spat,mam hrozne sople,kasel,boli ma cely hrtan,ale dnes trosku lepsie,myslela som,ze chcem radsej umriet..takze na vytery a podla toho sa zisti,ci je premnozeny alebo nie,ak ano,tak jedine atb zaberu
Este ak mozem poradit,ja som sa dlho trapila s hrdlom a tym,ze som nemala hlas..vzali mi krv na plucne chlamydie,ktore sa potvrdili..takze ak krv nebrali,urcite by som ju dala na rozbor
@ivka1103 a atb ti nechcu dat? Aspon citlivost spravili?
@senta_sofia ano je citlivy takmer na vsetko. Len som od augusta uz brala troje atb, tak to nejak natahujem 😞 Zapalove parametre som mala v poriadku. Ja neviem, co mam robit 😞😞😞
Ja som pred vianocami skoncila so zapalim priedusiek,ale zacalo to bolestou hrdla. Crp som mala 9 a doktorka sa divila,ze cakala viac, ked ma pocula kaslat. Potom vravela,ze aj su tam chlamydie,tak tie crp neukaze. Takze ja by som odporucila krv ako spominali vyssie.
@ivka1103 malá ho priniesla zo škôlky.. výter nám ho dvakrát potvrdil a keďže veľmi kašľala tak sme museli ATB.. podľa citlivosti sme užívali Zinat ,a MUDr mi hneď povedala že už sa ho nezbaví..ale pokiaľ nespôsobuje iné problémy tak v pohode..v krvi sa neukáže nič len v kultivacii z výterov.. aspoň u nás to tak bolo...po dvoch mesiacoch kaslania konečne pokoj...ATB zabrali...
@ivka1103 určite by ti mala dať urobiť citlivosť na ATB a zbytočne nebrať ATB ktoré budú rezistentne voči infektu.... malá tiež najprv brala sumamed a vôbec jej nezabral, akurát sme zbytočne zaťažili pečeň...
@stastenka42 ale aky ste mali patogen? Influenze ci parainfluenze? Lebo ja mam parainfluenze a ze sa vraj nepreliecuje ak nemusi. Hrdlo ma uz neboli...no bolia ma usi 😞
@ivka1103 no už si nepamätám presne..len malú začali tiež bolieť uši,aj preto tie ATB jej dala..
Z vyteru by mali vediet zistit, ci je tam v mnozstve zodpovedajucom beznej flore alebo ci je rozmozena viac. Ak robi problemy, preliecuje sa.