Haemophilus parainfluenze

ivka1103
31. dec 2017

Ahojte, mate niekto skusenosti s touto bakteriou v hrdle? Vraj je sucastou beznej flory a nepreliecuje sa. No ja sa trapim s bolestou hrdla uz skoro mesiac. Asi to bez atb neprejde. Zapalove parametre a krvny obraz v poriadku. Prosim o rady. Dakujem pekne

senta_sofia
31. dec 2017

Z vyteru by mali vediet zistit, ci je tam v mnozstve zodpovedajucom beznej flore alebo ci je rozmozena viac. Ak robi problemy, preliecuje sa.

yoxinka
31. dec 2017

@ivka1103
Ja som neskutočne kašľala, ale ozaj že zle. Hemophila mi našli v nose. Bola som 2 týždne pred porodom a noci som nespala kvoli kašľu. Lekárka dala ATB, po 3 dňoch SUPER!!! ATB som dobrala a bol pokoj.

ivka1103
autor
31. dec 2017

@senta_sofia pytala som sa. Ze to nerobia ake pomnozenie. No ja mam tazkosti 😞 Pritom dva vytery boli negativne a teraz vyslo toto. Crp som vo stvrtok mala 0,55...tak ja uz neviem co mam robit...od augusta som mala 3 atb na ine tazkosti 😞No teraz ma boli vsetko, klby..a este tlak citim v hrdle 😞

ivka1103
autor
31. dec 2017

@yoxinka a mala si tohto parainfluenze ci influenze? Ja nekaslem 😞

heregova
31. dec 2017

Nam ho nasli 3 dni dozadu,maly to dovliekol zo skolky..ak nerobi ziadne problemy,tak sa nepreliecuje,treba zobral vytery z hrdla a nosa..mne ho zistili masivne rozsireny,maly mal 3 tyzdne sople a kasle a manzel zostal tiez velmi chory..nasadili nam vsetkym augmentin,som v 26tt,bohuzial nebolo na vyber..mna to uplne zlozilo..po troch dnoch malemu prestala nadcha,mal aj zapalene oko,to preslo a uz dost vykasliava,manzel sa z toho pomaly dostava a u mna je to stale najhorsie..neviem spat,mam hrozne sople,kasel,boli ma cely hrtan,ale dnes trosku lepsie,myslela som,ze chcem radsej umriet..takze na vytery a podla toho sa zisti,ci je premnozeny alebo nie,ak ano,tak jedine atb zaberu

ivka1103
autor
31. dec 2017

@heregova mali ste tohto parainfluenze? Alebo influenze? Lebo v tom je vraj velky rozdiel...ja by som si hned dala atb, no uz som brala 3 od augusta na ine tazkosti a mam aj alergiu na niektore atb...takze uz mam strach cokolvek zobrat 😞Ale citim sa tak slabo 😢😢😢

heregova
31. dec 2017

@ivka1103 aha, prepac,my mame influenze,viem,ze najhorsi je typ B,ale na to by sa malo ockovat,ale vo vyteroch bol isto tento,mam to aj na papieri napisane..este som pozerala,ze ci je to para nejak odborne,alebo nie..takze asi som moc neporadila,prepac

heregova
31. dec 2017

Este ak mozem poradit,ja som sa dlho trapila s hrdlom a tym,ze som nemala hlas..vzali mi krv na plucne chlamydie,ktore sa potvrdili..takze ak krv nebrali,urcite by som ju dala na rozbor

ivka1103
autor
31. dec 2017

@heregova vsetky zapalove parametre som mala v poriadku 😞 Jedny mi hovoria nasadit atb, druhi nenasadit 😞Ale ja citim, ze mi ich treba 😢😢😢nevladzem uz....

yoxinka
31. dec 2017

@ivka1103
Ja myslím, že influenze :(.

senta_sofia
31. dec 2017

@ivka1103 a atb ti nechcu dat? Aspon citlivost spravili?

ivka1103
autor
31. dec 2017

@senta_sofia ano je citlivy takmer na vsetko. Len som od augusta uz brala troje atb, tak to nejak natahujem 😞 Zapalove parametre som mala v poriadku. Ja neviem, co mam robit 😞😞😞

heregova
31. dec 2017

@ivka1103 Ja by som vybrala este jedny atb presne cielene a potom nasadila nejaku ´iecbu na imunitu,urcite treba zajst k imunoalergologicke,mohla sa prejavit aj nejaka astma

ivka1103
autor
31. dec 2017

@heregova ja nekaslem vobec...teraz som bola u krcnej a povedala, ze hrdlo nie je na amtibiotika. Ze uz sa pekne hoji, ze by som si len zbytocne zase narusila imunitu...tak ja uz neviem 😞

mom311
31. dec 2017

Ja som pred vianocami skoncila so zapalim priedusiek,ale zacalo to bolestou hrdla. Crp som mala 9 a doktorka sa divila,ze cakala viac, ked ma pocula kaslat. Potom vravela,ze aj su tam chlamydie,tak tie crp neukaze. Takze ja by som odporucila krv ako spominali vyssie.

ivka1103
autor
31. dec 2017

@mom311 ja nekaslem 😞 Iba to hrdlo a teraz usi...ake atb si uzivala?

ivka1103
autor
31. dec 2017

@mom311 ja som mala crp 0,55

mom311
31. dec 2017

@ivka1103 uzivala som sumamed.

ivka1103
autor
31. dec 2017

@mom311 no ten ja nemozem 😞Ja sa uz bojim cokolvek zobrat, aby som nedostala alergiu 😞Mne dala obvodna penicilin 750mg kazdych 8 hodin 😞Ved to je masaker 😞

mom311
31. dec 2017

@ivka1103 ja si myslim,ze okrem vyterov. Am mali urcite zobrat aj krv. Ja by som na tom trvala.

stastenka42
1. jan 2018

@ivka1103 malá ho priniesla zo škôlky.. výter nám ho dvakrát potvrdil a keďže veľmi kašľala tak sme museli ATB.. podľa citlivosti sme užívali Zinat ,a MUDr mi hneď povedala že už sa ho nezbaví..ale pokiaľ nespôsobuje iné problémy tak v pohode..v krvi sa neukáže nič len v kultivacii z výterov.. aspoň u nás to tak bolo...po dvoch mesiacoch kaslania konečne pokoj...ATB zabrali...

stastenka42
1. jan 2018

@ivka1103 určite by ti mala dať urobiť citlivosť na ATB a zbytočne nebrať ATB ktoré budú rezistentne voči infektu.... malá tiež najprv brala sumamed a vôbec jej nezabral, akurát sme zbytočne zaťažili pečeň...

ivka1103
autor
1. jan 2018

@stastenka42 ale aky ste mali patogen? Influenze ci parainfluenze? Lebo ja mam parainfluenze a ze sa vraj nepreliecuje ak nemusi. Hrdlo ma uz neboli...no bolia ma usi 😞

stastenka42
1. jan 2018

@ivka1103 no už si nepamätám presne..len malú začali tiež bolieť uši,aj preto tie ATB jej dala..