Gynekologické ťažkosti - mykózy, streptokok

26. máj 2022

Ahojte. Toto bude trosku na dlhšie.

Vsetko to začalo v tínedžerskom veku, kedy som dostala prvé mykózy. Klasika, ATB, viac cukru v strave a už to bolo. Nikdy som s tým nikde nebola, vždy canesten a dovi. Potom keď som zacala sexualne zit, bolo to čoraz častejšie, aj vseliake bakteriálne zápaly. Aj tieto problémy som častokrát riešila len volnopredajnymi liekmi (canesten, rosalgin, idelyn beliema atd)… Tomuto pripisujem vinu, že to nebolo zozaciatku dlhodobo poriadne preliečene a teraz je tam už istý stupeň chronicity. No ale k veci. Opakovane mávam mykózy a bakteriálny ster ukazuje streptokoka. Čiže candida masívne a streptokok na striedačku. Dostávam vždy kopec tabliet zospodu, aj orálne, antimykotika, antibiotiká, vsetko možné, beriem aj probiotiká zospodu aj orálne, a furt furt furt furt sa to objaví znovu. Doktor nevie tiež uz čo ma robiť. A ja akoby nemam svrbenie vnutri, ale skôr len posvovy vchod, tesne pri vchode do vaginy zospodu je to úplne cervene, v zápale. Prosím ak ma niekto skusenosti, čo s tým? Z coho to vôbec je, tieto opakovane mykózy a streptokoky? Toho sa už nikdy nezbavim či čo? Prelieci ma, pocitovo nič necitim, ale cervene to tam mám stále, ani nepamätám, kedy moja vagina vyzerala normálne… no a stačí jeden styk, alebo ja neviem, menzes, a je to naspäť. Už od nervov som sa včera rozrezala. Ešte mala zaujímavosť - okrem svrbenia, začervenania a diskomfortu nemam žiadne príznaky. Ziaden zápach, ani výtok, a to som mala MASÍVNU candidu, a absolutne ani miligram výtoku, nič, vsetko krasne zvnútra aj zvonku cistucke, len začervenané.

autor
26. máj 2022

*rozrevala, nie rozrezala 😃🙈

kati301
26. máj 2022

Mne veľmi pomohlo častejšie menenie uteraku/osusky, proste s čím sa utieras po sprche, zmena avivaze(odvtedy žiadny inú značku nekupujem a neskúšam, prach mi nevadí), po sexe sa vždy ísť vycikat. Držím palce ✌️

nevenka
26. máj 2022

Ja to mam takto stale, tiez hlavny problem je streptokok. Jedine, co pomohlo, bola infuzia s ATB do zily pred tretim porodom. Po porode po sestonedeli to bola jedna basen, ziadne stipanie, zacervenanie, nic. Sex som si uzivala. A potom v lete prisla jedna mykoza, ktoru som nemohla liecit, lebo hned som dostala aj menzes a musela som cakat, kym skonci a odvtedy znova to iste.
Ale ja candidu praveze skoro vobec nemavam, len toho streptokoka, ked sa robi vyter. Tak neporadim. Neviem ☹

kiki68
30. máj 2022

Ja osobne by som riesila imunitu ako taku, gynekolog to riesi iba lokalne , ale candida a mykozy su problem celkovej imunity. Ze to telo nepodrzi a hned vznika problem. Urcite by som skusila nejake veci na podporu imunity ( imunoglukan sirup alebo nieco viac advanced od lekara) . Tiez mozno zdravo jest, vyhybat sa cukru a roznym potravinam ako plesnive syry, co iba drazdia ten system. Kamoska mala rovnaky problem roky a preslo to az ked ju zacal riesit aj imunoalergolog.

monka124
26. júl 2023

Vyskúšaj Autovakcínu, vyrobí sa z nálezu zo steru priamo pre teba a dlhodobo sa užíva. Pýtaj si odporúčanie na autovakcínu od imunoalergológa a následne sa to rieši na Mickiewiczovej klinike - odoberie sa ster a vyhotoví autovakcína. Držím palce.

sova851
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sova851
26. júl 2023

skuste vysadit cukor co najmenej jest sladke a liecit celkovo aj partnera lebo on nemusi mat prejavy ale moze byt prenasacom mykozy .