Ahojte baby. Chcem vás poprosiť o radu ak máte nejaká s týmto skúsenosti.
Ja s tým bojujem už druhý mesiac. Pred dvomi mesiacmi som bola na kúpalisku a večer som doma pociťovala rezanie, pálenie tam dolu. Tak som si kúpila candybene krém a problémy za 3 dni prešli. Za pár dní sa to ale vrátilo, tak som si pomyslela, že možno som to mala liečiť dlhšie.. Znovu som si kúpila masť a tabletky Clotrimazolum a za 3 dni bolo všetko ok. Po chvíli sa to zase vrátilo a už mi nepomohla ani masť ani tablety, tak som sa rozhodla že navštívim gynekologičku. Tá mi povedala že tam ta mykoza je a predpísala mi znovu Candybane a Clotrimazolum, ktoré su bez receptu... ale dala mi aj lieky do úst Flutrimazol myslím že sa to volalo..proste antimykotiká..a zobrala mi samozrejme výter. Povedala, že o tyždeň mam prísť na kontrolu. Za ten týždeň sa to vôbec nezlepšilo. Prišli výsledky z výteru a kvasinky tam neboli ani žiadne iné huby akurát tam našly stafylokoka epidermis. Tak som si pomyslela že tie antimykotiká ani dovyužívať nemusím, dá mi antibiotika na toho stafylokoka a bude mi lepšie. Avšak antibiotika mi predpísať odmietla s tým, že si mam kupiť probiotika na pol roka s laktobacilmy a dovyužívať antimykotiká a bude mi lepšie.. Čo mi príde ako úplna hluposť aj keď nie som lekárka.. Nie je to teda vaginálna mykoza, na ktoru treba antimykotiká ale je tam bacil čiže hovoríme o bakteriálnej vaginóze. Na internete som si čítala že sa to lieči antibiotikami. Gynekologička má do polovice septembra dovolenku a ja som bola naposledy u nej pred týždňom a nie je mi ani o trošinku lepšie, dokonca sa mi zhoršuje stav, už mam rodidla aj opuchnuté, močenie neskutočne páli a bolesti v podbrušku su take že nemôžem v noci ani spávať :( baby poraďte prosím ak ste sa niektorá s týmto už stretli... rozmýšlam že zmením gynekológa ale je piatok podvečer a nič nevyriešim :( a taktiež sa bojim že novy gynekolog už neberie nové pacientky a nebudem mať ku komu ísť..ja už som zúfala :(
@anastaziamala tiez by som to riesila pohotovostou
@anastaziamala tiež by som navštívila pohotovosť. Čo sa týka nového gynekológa, tak stačí ak si tam skočíš alebo zavoláš či berú. Ak áno oni si kartu vyžiadajú.
@anastaziamala ak ta pali aj pri moceni tak bez na pohotovost tam napisu antibiotika
Chod na pohotovosť , tam ti isto niečo dajú ..
niekto ju zrejme zastupuje? chod za nim drz sa.
To je fakt krava, inak aj obvodna ti moze napisat tieto atb, isla by som k nej s tym ze ma pali pri moceni,nech ti vezme moc na rozbor a isto ti nasadi atb. Mne sa stalo to iste z kupaliska a isla som k obvodnej kedze mam casto zapal mechura. Hned mi dala atb.
Stafylococcus epidermitis patri k normalnej vaginalnej flore, to sa nijako nelieci. Ak mas ale nadalej taketo problemy, chod k zastupujucemu gyn. alebo na pohotovost. Mozu to byt ureaplazmy alebo chlamydie, na to treba ale specialne vysetrenia. Lieci sa to s ATB.
Nikto to tu nespomina ale kup si aj brusnice v tabletkach alebo sirup,stavu ci cerstve ovocie...
Mozes skusit natierat sa probiotickym jogurtom .a umyvat len vodou.nie mydlom!
Vyluc vsetko sladke,naopak nasad stiplave-tymianovy alebo oreganovy olej je fajn.5 kvapiel pod jazyk a drzat co najdlhsie.
Pre istotu by som si dala vziat krv na rozbor .
@anastaziamala najlepší je gynopevaril je aj masť aj capiky v jednom balení bola som maximálne spokojná a co sa týka gynekológa určite zmeniť
@anastaziamala chod na pohotovost zajtra a mas vybavene, daju ti lieky