Gynekologické odbery po missed abort

16. apr 2023

Ahojte, som po zamlcanom potrate v osmom tyzdni. Kedze je to prvy potrat, nikto mi ziadne vysetrenia neodporucil. Ja by som si ale chcela dat u gynekologa dat spravit preventivne testy na toxoplazmozu, listerie, rubeolu a salmonelu. Viem ze tieto testy sa robia po opakovanych potratoch. Moja otazka znie-moze mi to gynekolog vysetrit aj na zaklade vlastnej ziadosti? Prip.ked si to sama uhradim ? Neposle ma s tym do kelu? Dakujem za vase skusenosti ak ste tu niektora taka.

wishes
16. apr 2023

Ahoj, aj ja som mala zamlcany potrat v 8 tyzdni. Gynekolog ma poslal na hematologiu, alergologiu a endokrinologiu.

autor
16. apr 2023

@wishes ahoj ano tieto vysetrenia mam odporucene aj ja. Len tie odbery co som pisala vyssie by mali byt len v kompetencii gynekologa, preto som sa na to pytala ci ich niekomu spravil gynekolog aj na vlastnu ziadost po “iba” prvom potrate.

lenusa20
16. apr 2023

Pridala by som k tomu ešte ureaplazmu. Nám na ňu prišli po treťom potrate. Štvrté tehu úspešne. Po prvom som si vyžiadala hematologiu (prvý problém), genetika u oboch. Druhý potrat nikto neriešil, mala som kovid. Tretie tehu zmena dr a hoci som všetko robila ako trebalo zasa potrat. A poslali nás ešte na reproimunológiu, endokrinológiu a infekčné. Na infekčnom ma celú prešli a zistili tú ureaplazmu. Kľudne sa pýtaj na vyšetrenia. Šak zdravotnú si platíte.

anavixy
16. apr 2023

Tieto vysetrenia urcite nie su iba v kompetencii gynekologa. Su to normalne infekcne ochorenia, ktorymi mozu trpiet aj netehotne a muzi. Treba ist k na infekcne. 🍀