Gynekologička prvýkrát - znechucuje sa mi to

20. mar 2024

ahojte žienky, hľadám iba porozumenie a podporu alebo postrčenie 🙂 stretli ste sa z niečím takýmto? prvýkrát gynekológ ale bojíte sa, stresujete a nechcete ísť? na tom som teraz ja.. Samozrejme myslím že keď ste išli po prvýkrát. mám už pomaly 20 rokov a ešte ani raz som nebola a som ani neplánovala. Mama ma do toho nijak nenútila. a teraz keď som sa odsťahovala k priateľovi a jeho rodine tak to od budúcej svokry počujem veľakrát že pre istotu že toto a tamto. ale mne sa to znechucuje. aj niektoré ženské veci sa mi znechutia ako sú podprsenky či tanga... atď. alebo nejaké ženské správanie sa mi nepáči. ale gynekológ to je pre mňa ešte nepoznané peklo. Priateľ by ma tam musel dotiahnuť keby musel. samozrejme som s tým nepočítala alebo som si myslela že nikdy nebudem mať priateľa deti som nechcela tak proste veľke Načo fuj XD a ano počítam s tým že keby čakám babo tak musím chodiť atd. to vtedy so mnou bude peklo :D ale neviem, necítim sa dobre že by som sa mala niekomu ukazovať, či to je žen alebo muž. hľadám vo vás nejakú oporu lebo postrčenie že fakt treba ist. poslednou dobou to ide tam dole veľmi zle. krámy si robia čo chcu, od minulého roka v marci si meškajú, tento rok tiež meškajú a nezmiernilo sa to, nikto mi nevysvetlil čo je to predovulacia a také tie veci, proste krámy a výtok, to je to čo poznám ja... kedy čo ide neviem. kramy som mala vo februári na začiatku a ku koncu feb. a tento mesiac nič zatiaľ neprišlo. keď som po menštruácii tak ma štípe, svrbí, páli, mám ju ako keby dorezanú asik od nechtov tak vtedy sa rada trápim a dám si trošku propolis a zahojí sa to no. ale už to trva dlho stale po menstracii sa mi to stane, a nie a nie k gynekologovi ako sa bojím lebo sa mi to znechucuje, a ešte ked ma nuti ist partner tak duplom odmietam, chcela som sa objednať v pondelok ale zabudla som a vypadava mi to z hlavy a nemám odvahy. proste cele zle so mnou. dat jazyk za zuby a zavolať si nepomože. prv som mala biely vytok a veľa strašne veľa a teraz sa to zmenilo kus na žltu čo by nemalo byť. no neviem ako sa donutím isť k gn... to je pre mna problem. len som s chcela vyrozpravať lebo ma to trápilo celu dobu, aj som premýšlala či to vobec napíšem. len som sa chcela zveriť, samozrejme teraz štipanie, palenie a svbenie ustalo zatiaaľ

anjelicek26
20. mar 2024

Gynekológ je jeden z najdôležitejších lekarov.. ako ideš k o vodnému ci zubárovi,treba chodiť aj sem.. niektoré nepreliecene zápaly a dlhodobé zle bakteriálne osídlenie môže na dlhe lakťe spôsobiť neplodnosť.. preto sa tam chodí preventívne.. a rakovina krčku maternice ci pŕs.. si vekom tiež nevyberá...

autor
20. mar 2024

@anjelicek26 chápem len ma to fakt znechucuje a viem že je povinny no prinutiť ma tam ist je ťažke...

majamat
20. mar 2024

u teba je problem, ez to beries auz moc negativne., proste lekar ako akzdy iny, len sa pozera viac zospodu, reps riesi tie organy dole.

ak by mal byt takyto dr neprijemny, nie je ot o tom, ez je to gynekolog,a le o to,aky je to clovek, ak ti je prijemnejsie, najdi si gynekologicku.

,ozno ked 1x absolvujes vysetrenie, zistis, ze to nic nie je.

ibrunova
20. mar 2024

Určite choď, vôbec to nie je také hrozné, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. A problémy riešiť treba, keď sú. na to ten lekár je.

beata_k
20. mar 2024

A deti planujes? Lebo ak ano, tak sa musis prekonat. Je to lekar. Nevidi nic nove.

anjelicek26
20. mar 2024

Lenže tento dnešný prístup sa ti o pár rokov možno na intímnom zdraví veľmi vypomsti.. co sa dnes dalo liečiť jednorazovo antibiotikami ci správnym krémom.. budeš potom riešiť na dlhe lakte mesiace roky na klinike asistovanej reprodukcie... zamysli sa nad tým trochu.. ignorovanim sa problémy neriešia.

majamat
20. mar 2024

ja som zazila osetrujucich gynekologov niekolko, vzdy muzi. samozrejme v tehu a pri dovolenke mojho dr som zazila aj inych, resp pri hospitalizacii z gynekolog. dovodu. a ak som mala s niekym problem, tak to len ohladom ich povahovych vlastnosti,. nemalo to nic s vysetrenim.

autor
20. mar 2024

skusim sa prekonať no ťažko

majamat
20. mar 2024

presne ako zeny pisu, je to lekar. on neriesi, ze sa pozera do intimnych oblasti, on sa sprava ako ocijaky iny lekar, proste vysetruje ludske telo.

ja som sestra a pracujem v CSS. nie celkom,a le ciastocne to je ako DD. mame mnoho leziacich, na plienkach, ktorych musime umyvat. je to pre nas rutina,nijak extra neriesime nic ohladom toho, ze dotycny je vyzleceny, neobzerame si ho, neriesime, prsote robime si svoju pracu.

majamat
20. mar 2024

skus sa opytat zien v okoli, najst recenzie na nete a skusit zistit, ktory gen je fajn a ked by si sa sla objednat, upozorni ho, ze mas strach a obavy. kazdy normalny dr bv takom pripade bude ohladuplny a posnazi sa nevystrasit ta.

kiwi3
20. mar 2024

nerozumiem, co ta "znechucuje"? co je na tom nechutne? ano, su zeny, co tam isli podstatne neskor a nastastie boli ok, ale ak mas taketo problemy, tak s tym sa proste chodi k lekarovi... naco cakas? ludia zanedbavaju zakladnu zdravotnu straroslivost a potom sa cuduju, ked si vypocuju v pomerne mladom veku nejaku zavaznu diagnozu. (ale hlavne, ze si najdu vzdy nieco, co za to moze, oni sami nie)

autor
20. mar 2024

@majamat aakurat nám prišla nejaka nova gynekologička a ževraj je veľmi mila, tak sa skúsim opýtať tam

majamat
20. mar 2024

urcite skus.

majamat
20. mar 2024

niektori dr mozu mat plno,a le skus ist na nich aj tou metodou, ze uzpri objednavani povies, ze sa bojis, este nemas gynekologa a ze si pocula, ze dr je mila.

inak na ot palenie si kup canesten,a lebo Clotrimazolum mas v lekarni a natieraj sa, kldune aj dlhodobejsie, zrejme moze ist o kandidozu. ta sa takto prejavuje, caso v odbobi menstruacie, kedy sme nachylnejsie na taketo infekcie. Candida sa bezne nachadza v posve, ale dokaze sa premnozit. vseobecne sa taketo infekcie mozu liecit aj dlhodobejsie.

januska12323
20. mar 2024

Neviem čo u teba znamená "znechucuje". Frajer ťa videl len oblečenú alebo máš nejaký iný blok?
Ja sa priznám tiež nechodím ALE nemám žiadny vzťah teda nemám na koho preniesť napr.mykozu, nemám žiadne pálenie, svrbenie, ani meškajúcu ms ako ty, keby sa niečo také vyskytne tak neváham.

majlo1234
20. mar 2024

Nechcem byt zbytocne tvrda, ale sexovat by ste urcite sexovali, ale k lekarovi, ktory toho za svoju prax videl nasobne viac, to ti uz je nechutne😒 mala ta tam mamina doviest vramci preventivnych prehliadok, nech si vybudujes zvyk.
A to si mladucka, je kopec starych zien, ktore maju podobne mindraky z gynekologa. Mne to proste nejde do hlavy. Je to jeden z najdolezitejsich lekarov pre zenu

diewcatqoo
20. mar 2024

Ak mavas taketo problemy, uz davno si tam mala byt. Ak sa bojis bolesti, tak vysetrenie sice nie je prijemme, ale pre mna je napr. o dost horsie vrtanie zubu bez anestezy. Navyse, to vysetrenie trva pomerne kratko, takze prezit sa da v pohode. Ak sa hanbis obnazit, tak nemaj strach - lekar uz za zivot videl tolko vagin v roznom stave, ze ty budes len dalsia do poctu a nijako mu neutkvies v pamati.
Aj keby si nemala ziadne problemy, tak navsteva gynekologa raz rocne by mala byt povinnostou kazdej zeny. Uz davno neplati, ze napr. rakovinu krcka maternice maju len starsie zeny.

autor
20. mar 2024

@majamat ďakujem, ešte dneska tam zavolám, snáď bude ešte tam. ďakujem, jediná paní ktorá mi odtiaľ zatiaľ nejako zdvihla sebavedomie zavolať 🙂

majamat
20. mar 2024

drzim palce

autor
20. mar 2024

@majamat noo volala som tam cela vyklepana :D , a že mi dajú termin až po mojej dalšiej menštrácií ktorú ale neviem kedy budem mať. kedže som mala na začiatku feb a aj koncom

autor
20. mar 2024

menštruacií´

majamat
20. mar 2024

aspon vies, ze ta vezmu. aj to je super. tu mast si mozes kupit, je to rva pomoc pri kandidozach, ktore su u zien velmi caste, zrejme to nemas ani vlemi silne,ked to dokaze obcas ustupit. maste su volne predajne. existuju aj take, kde je taky aplikator, ze sa z maste natlaci aj dovnutra do posvy. no ak to nie je az tak zavazne, to ani robit netreba.

dettilv
20. mar 2024

No tak nechoď🧐ale potom neplač 😕

autor
20. mar 2024

@dettilv pisla som pochopenie, nie taketo toxic správy :D

autor
20. mar 2024

@majamat určite kúpim, ďakujem za pomoc 🙂

autor
20. mar 2024

@majlo1234 vtipne :D s mamou nevychadzam a v takýchto veciach sme si nikdy nerozumeli. ani k zubarovi ma nebrala na preventivky ani nijakch lekaroch... takže tak. ale zuby mám našťastie vporiadku a som aj po preventivke a trhaní 🙂 to že sa mi znechuchuje gyn nežnamena že k nej raz nepojdem

dadka1997
20. mar 2024

Je to jeden z najdôležitejších lekarov a treba chodit na preventivky a teda ozaj nezanedbavať, uz len z dovodu, ze maš sexualného partnera..
Niesi jediná, ktoremu to nie je prijemne..

monikkatt
20. mar 2024

Nechapem co sa ti na tom tak znechucuje... je to cast tela ako vsetky ostatne.. su vysetrenia v pohode, aj tie menej prijemne ale pre zdravie trochu vydrzis

dettilv
20. mar 2024

Veď som to napísala normálne. Tiež nemám rada keď tam idem ale jednoduchom musím kvôli svojmu zdraviu. Vydržalo to milióny žien tak to vydržis aj ty.

lija22
20. mar 2024

fuuha teda ja by som nespala s partnerom, co ma taketo potiaze a akurat si tak propolis natre na intimne miesto. to sa mi snad sniva.zena preboha si dospela, staraj sa o seba ako dospela