Ahojte , chcem sa poradiť kedy je vhodný čas na prvú gynekologickú prehliadku v dnešnom svete ( vieme že rok čo rok sa menia názory odborníkov v tejto oblasti) ďakujem 😇
Podla mna, ak nie su tazkosti s menstruaciou a infekcie, teda bezproblemove dievca, tak po 1.pohlavnom styku (nie hned na druhy den samozrejme, ale ak zacala aktivnejsi sexualny zivot)
@sisa_s teda nie je presne stanovené kedy by to malo byť ( ak nie si komplikácie ) ?😇
Tak okolo 18 by sa uz patrilo tam ukazat..pri gyn. problemoch alebo sexualnej aktivite kludne aj skor.
Neviem, ako je to v dnešnom svete, ale ja som bola ako 23 ročná panna a bolo to úplne v pohode. Nemala som žiadne problémy ani nič, proste som chcela ísť.
@paulinkq9090 ja som bola prvý krát v 19tich a dr na mňa kukal štýlom, že kde som bola do teraz. A to som bola ešte panna. Vraj by sa malo od 18, pri problémoch aj skôr.
@saxana000 ak nie sú problémy ani sexuálna aktivita tak netreba ísť pod 18 rokov ?( niektorí ľudia odporúčajú ísť aj 15 ročným bez komplikácií pre istotu)😇
@paulinkq9090 a načo? veď ak nemáš sexuálnu aktivitu a žiadne ťažkosti tak je to uplne zbytočné.....cez pošvu ťa vyšetrovať nebude ak si ešte nebola sexuálne aktívna a teda ti neurobí ani cytológiu......
podla mna staci +- v 18tke, skor jedine ak riesis nejaky problem ale tak je to moj osobny nazor
@petamich dobre ďakujem krásne 😇
@paulinkq9090 mne dr povedala, že dcére stačí í po 18 roku, skôr netreba, ak nemá žiadne problémy.
@mogaa ale ja som sa pýtala kedy je vhodný čas nie že či mám ísť 😇
Podla mna je prvy menzes taky milnik a dovod na prehliadku. A potom uz rozne podla problemov. Je dobre si najst fajn lekara, kde ma clovek doveru.
@paulinkq9090 ja som bola okolo 18stky, keď som si dala predpísať antikoncepciu.
čo najskôr, gynekologické zdravotné problémy sa nevyhýbajú ani dievčatám 🙂 bežne sa hovorí o veku 12-13 kedy ide najmä o edukáciu a nie sú zdravotné problémy, to ale väčšinou rieši detský gynekológ a od 15 by som povedala, že je to už bežné u gynekológa pre despelých, väčšinou v sprievode rodiča 🙂 v článku je napísané, ako ťa vyšetrí ak si ešte nemala sex a never tým ktoré hovoria, že je to hlúposť. Vie ti urobiť ultrazvuk, napríklad aj skontrolovať prsia. Nie je to kravina, never ľahkomyseľným. https://www.femtechclub.com/post/gynekologicka-...
@paulinkq9090 kedy citis ty. Moze to byt po menstrucii ak sa necitis dobre, po sexe. Ak ju mas nepravidelnu, ak chces hned antikoncepciu…