Gynekologička - platenie preventivky

29. sep 2023

Môže si lekarka pytat peniaze za obyčajnu preventivku?

bykaterina
29. sep 2023

ak je zazmluvneny tak nie, ale nadstandarnu cyto ano napr, zalezi od poistovne.
zavolaj si na svoju poistovnu do call centra

vanilkovazmrzka
29. sep 2023

Ja platim kazdy rok nejaky rocny poplatok, a kedze zatial (klop klop) absolvujem len tie preventivky, tak v podstate to mam tak, ze mam preventivku za 70€ 😅

stanulienkat
29. sep 2023

Nie.

viestta
29. sep 2023

Za preventivku nie, za rozsirenu cytologiu ano, tak isto moze ziadat administrativny poplatok podla cennika schvaleneho VUC, v kazdom pripade za platbu ti ma vydat uctovny doklad.

h2
29. sep 2023

Mne sa raz dávno stalo, že som prišla na preventívnu po roku, ktorý ale ešte úplne presne neuplynul a z toho dôvodu si ju lekár naúčtoval, lebo že je skôr, ako po roku. Ináč teda úplne mimo logiky, lebo do toho roku chýbalo pár dní a na ďalšiu som už v ten rok nešla. Zaplatila som to a do budúcna som si dala pozor, aby som vždy išla až po.

54tinka54
29. sep 2023

Ja som nikdy u svojej gyn nič neplatila (akurát keď som bola tehotná, tak fotky zo 4D ultrazvuku).
Za preventívnu prehliadku si myslím že by žiadny dr nemal pýtať peniaze, teda ak si v slovenskej zdravotnej poisťovni a ak ten lekár má s danou poisťovňou zmluvu. A ak tak, tak sa opýtať na základe čoho je ten poplatok a pýtať si bloček.

siska53
29. sep 2023

Je zmluvny s tvojou poistovnou? Aku preventivku robil? LBC metodu si totiz priplacas ( jedine ak si v Unione, tak neplatis ani tu).

em4life
29. sep 2023

Odo mna si dr vypytala 15e za preventivku, odovodnila to zvysenymi hyg. narokmi (este bol covid). Tak som sa od nej odhlasila. Nema pravo si pytat peniaze za preventivku okrem detailnejsej cytologie, ale aj na to sa ma vzdy opytat, ci si ju zelas. Ak nie, ma urobit standardnu, kt. preplacaju poistovne.

alenamihal
29. sep 2023

Moja nic nepyta a to chodim pravidelne k nej ...a to mam niekedy opakovane vytery aj x krat do roka .....teraz mi ponukla rozsirenu cyto,co som zaplatila 28eur a poistovna mi to preplatila...