Ahojte ak máte skúsenost s aj aj , koho ako gynekológa uprednostňujete muža alebo ženu ? Ak sú obaja vyborny lekári tak všeobecne čo je lepšie mat muža či ženu gynekologicku?
@slniecko187 však toto . Moj gynekolog je veľký odborník , nemenila by som .. ale nadruhej strane žena skôr pochopí určite veci a pomôže viac toho psychologického smeru
to je od prípadu k prípadu.... v nemocnici som rodila 3 krát pri gynekologoch - chlapoch a len raz pri žene.... ženu neodporúčam....
Ale zas roky som mala na obvode gynekol. a veľmi milá osôbka. Mala som ju rada. Odišla do dôchodku a namiesto nej prišiel chlap - rozmýšľam že od neho odídem. Má otrasné správanie, ....
Uprednostnujem zenu.
za mňa je lepší gynekológ .. aspoň ten môj je veľmi empatický, rieši problémy zavčasu a je veľký odborník a taktiež srandista, čo veľmi cením a dokáže veľa trápnych situácii odľahčiť.. Pri žene som sa cítila zle.
Ja uprednostnujem muza, lebo uz ma vysetrovalo niekolko zien a vzdy to bola ovela vacsia masiarina. Samozrejme to nie je pravidlo, ale ja mam taku skusenost, tak uz vyhladavam muza gynekologa, ked mam na vyber
Mam skusenosti aj s gynekologickou aj s gynekologom a zeny boli ovela menej citlive, niektore vysetrenia boli neprijemnejsie (niekedy dokonca bolestive), ale u gynekologa som taky problem nemala, vysetroval ovela jemnejsie alebo opatrnejsie, alebo ako to mam nazvat.
Ja som mala dojem (ale ide cisto o moju osobnu skusenost s konkretnymi lekarkami/lekarmi), ze to tie zeny brali tak, ze viem co si mozem dovolit, ved som to zazila aj ja, viem ako to citit, tu nema co boliet. Na druhej strane muz bol citlivejsi, jemnejsi, citila som pri nom vacsi respekt, alebo zaujem aby to nebolo bolestive.
uplne rovnaka skusenost ako @fokuska a @thoughtfulweirdo
Bola som aj aj, pre mňa určite žena🙂
onkológ alebo onkologička? lekár ako lekár 🙄 záleží či je dobrý/á a nie či je muž/žena
Radšej chlapa gynekológa, žena gynekologicka na mňa pôsobila hrozne.... Vyšetrenie oveľa viac neprijemnejsie až bolestivé, tvar vážna takže ja uprednostňujem chlapa gynekológa... Chlapi sú oveľa citlivejší, jemnejší a hlavne poväčšine sú srandisti 🙂 celkovo na mňa pôsobia lekári chlapi doveryhodnejsie ako ženy lekárky to je môj názor
@zuzanka.zuzu treba citat poriadne . Píšem v pripade že sú obaja perfektní lekári , koho preferujete
@deti95060810 tiez chcem ist rodit k chlapovi nejak sa bojim zeny
a co som si vsimla muz je citlivejsi pri vysetreni ale to tiez asi zavisi od toho ci je ludsky alebo nie a aj podla povahy
Ako vidis piseme tu rozne, ale za mna takisto skor chlap. Cely zivot som mala len gynekologicky, lebo som si myslela, ze mi skor porozumeju a som sa proste hanbila vyzliect pred chlapom. Ked som menila bydlisko, tak som nemala na vyber. Prekonala som sa a veru nelutujem. Srandista, ovela som uvolnenejsia, je ovela citlivejsi, dosledny a hlavne odbornik. Prvy krat v zivote co mi niekto na preventivke kontroluje aj prsniky! a uz to neriesim. Ironia. 🙂
Urcite najdes aj neodbornikov alebo neprijemnych, no ty pises ak su obaja super, tak za mna chlap.
ŽENA, jednoznačne. Ja neverím ani slovo mužovi, ktorý lieči a "rozumie" orgánu, ktorý nemá. Navyše, aby som sa dobrovoľne "ukázala" cudziemu mužovi, nie. Je jedno, či je doktor či inštalatér, je to proste v prvom rade muž. Je iné vyšetrenie počas tehotenstva v nemocnici, keď je to nutné, v rámci ochrany zdravia dieťaťa. Inak NIE.
Ja sa priklanam k muzovi. Vsetky zeny ktore ma vysetrovali/viedli 2 porody, boli masiarky. Akoby... Si potrebovali nieco kompenzovat co im nevyslo pod heslom 'prezili to vsetky'. Len jedna porodnicka bola mila, ktora mi aj povedala ze ona mala dva krasne porody a take by dopriala kazdej. Ostatne (7ks som postretavala) boli kreatury 😢
A napokon, nemozem sa ubranit pocitu, ze zeny aj nastrihy robia z pomsty, lebo aj ony mozno jeden maju... Viedli ma k tomu viacere fakty z pobytu na 6nedeli...
Vyskusala som aj aj..zena dr. bola milsia no vysetrenie ovela ovela bolestivejsie v porovnaní s chlapom, kt. si sice drzal viac odstup ale vysetrenia boli stale velmi citlive. A aj som 2x rodila pri chlapoch
Mala som zenu a otras, necitliva, surova, vysetrovala nasucho. Ked som mala problemy, vzdy mi kazala kupit volnopredajne lieky. Ked som otehotnela, pytala sa ma, ci chcem ist na potrat, ze som tak skoro prisla, ze naco sa zeny plasia a testuju a utekaju na gynekologiu, ked prvy trimester je aj tak rizikovy.
Odisla som od nej k doktorovi na odporucanie mojej obvodnej doktorky. No este vacsia katastrofa, som rada, ze som porodila a odisla aj od neho.
Teraz mam doktora, fakt uzasneho, mileho, ochotneho. Zhovorciveho. Prisla som k nemu uz som bola tehotna 6tyzdnov, neodbil ma. Kontroloval od prveho dna do posledneho, vo vela veciach pomohol, poradil. Je na telefone aj mimo pracovnej doby. Rozoberie aj tu najmensiu banalitu, odpovie na vsetko aj mne aj priatelovi. A tak isto ma uzasnu sestricku.
Asi zalezi kto je ako ludsky , nie ci zena ci muz.
autorka - mám čítať poriadne? 😲😂 však PRÁVE VTEDY keď sú obaja perfektní by som to vôbec neriešila, kto príde, ten ma vyšetrí 🤐
Tazko povedat... Ja som chcela zenu, ale skoncila som pri muzovi. Casom to beriem ako vyhodu, mam pocit, ze chlap to berie viac neosobne, ako svoju pracu, vysetri co treba, neriesi prilis ine somariny okolo toho, netvari sa, ze "ja som vydrzala, vydrzte aj vy a nestazujte sa". Ked som mala parkrat ako zastup zenu, aj som sa viac hanbila, zena si na zene skor vsimne vselijake nedokonalosti a pomysli si svoje, muz si take veci vacsinou nevsima. Na druhej strane, zena vie samozejme lepsie poradit, ak ide o problem, ktory sama zazila. Darmo sa budem pytat gynekologa ako boli porod... On to nikdy nezazil a nikdy to ani nezisti. Takze podla mna aj muz aj zena maju vyhody aj nevyhody. Kym je ten lekar fakt profesional a prijemny, tak je to asi uplne jedno.
Ja som mala v prvom bydlisku zenu aj teraz v druhom mam a som spokojna nemozem porovnat velmi s chlapom u chlapa som bola len u zastupujuceho lekara a bol tiez v pohode, ale citim sa komfortnejsie u zeny😊😊
Ja mám jedného gynekologa od 16tich rokov, chodila k nemu mama, tak aj ja..
vyhovuje mi celkom jeho prístup, nikdy nemal tendenciu nejako zľahčovať moje ťažkosti a vždy riesil..
ženu gynekologicku som zažila len keď som bola 3x v pôrodnici.. medzi nimi tak ako.medzi mužmi sa našli ženy čo pochopiť nevedeli nič a boli nepríjemné, ale zase druhá skupina empatická a chapajuca.. 2x ma rodili muži a raz ma rodila žena.. bola výborná, ale zase aj tí muži, najviac mi vlastne pomohol ten pri poslednom pôrode..
Takže z toho mi vychádza že je uplne jedno aké pohlavie má doktor, ide o to aký má prístup k pacientovi..
@zuzanka.zuzu a ku Vám chodi dr domov ? Lebo ku mne nie 😂 takze u mna neplatí kto pride ten ma vyšetrí ale kde prídem ja 😆 tak ma zaujimalo koho všeobecne ženy preferujú 🙂 ale asi ti nedoplo , nevadí stava sa 🥲
@zuzik307 aj ja mám presne rovnakú skúsenosť, preto uprednostňujem gynekológa muža, ale v prvom rade preto, lebo je to výborný odborník
@fokuska Presne,rovnaká skúsenosť a mám na to rovnaký názor,pred pôrodom,ked som už bola pomaly v štádiu,že keď vidím biely plášť,automaticky poslušne roztvaram nohy, som sa v tomto názore len utvrdila. Keď ma vyšetrovali gynekológovia,všetko v pohode,keď gynekologicky,videla som všetky hviezdičky.
Ja určite muža. Oni proste tu prácu robia so srdcom. Ženy hlavne staršie sú zatrpknute a presne ako píšu vyššie, necitlive. Čo sa týka toho, že by som sa pred mužom mala hanbiť, to je tak ako s každým lekárom, oni už toho videli toľko, že sa isto hanbiť netreba. Muži sú emocionálne vyrovnanejsi, hovoria na rovinu, čo si myslia. To mam rada na mužoch lekároch.
zena je lepsia... teda aspon pre mna lepsie sa s nou porozpravas ak mas nejaky problem