Ahojte
vedeli by ste mi prosim poradit gynekologa, idealne v BA, ktory ked pridete s gyn.problemom (svrbenie, vytok, diskomfort) - ma priamo v ambulancii mikroskop - a teda vam aj robi mikroskopicke vysetrenie vzorky vytoku? Bohuzial mam opakovane tieto problemy (mykoza, e.coli) - ale moja lekarka pozna iba kultivaciu co posle do laboratoria. V internetovej poradni gynimun.cz lekar opakovane spominal, ze pricinou tazkosti mozu byt aj ine (anaerobne bakterie), ktore nevidno v kultivacii, iba ked lekar pozrie pod mikroskop priamo v ambulancii.
Ale zaroven ze to skoro nikto nerobi :((. Pripadne aj vysetrenie PH posvy, ani to mi nikdy nechce spravit :(. Alebo je to tak vsade? aku mate skusenost. Dakujem.
@janahuh asi by bolo dobré dohodnúť sa na rozšírenej kultivácii. V tomto napr je moja dr úplný pedant. Prvý výsledok mi prišiel negatívny, ale druhý, rozšírený, odhalil nejakú špeciálnu kvasinku Saccharomyces. Ale napodiv Ph bolo 4, teda v norme.
Skôr nech ti spraví rozšírený ster ( mykoplazmy, ureaplazmy, atď. ). Mám v podstate rovnaký problém, dnes mi bol robený klasický výter, povedala, že keby bude nutné, urobíme ten rozšírený ster...Ph si normálne vypýtaj, to je pár sekundová záležitosť. Ináč mne moja na toto moja doktorka povedala, že u mladých žien sú to bežné ťažkosti, tak mi stále len dá nejaký krém, laktobacily, Wobenzyn, atď...Ja som si už vyslovene vypýtala ten rozšírený ster, takže nabudúce mi pri preventívke spraví aj ten...Ja už trvám na svojom, lebo rada by som si svoj problém doriešila