Dobrý den. Prosim o názor na vec. Som 4 týždne po pôrode. Všeobecne platí ze najbližšie ku gynekológovi na vysetrenie sa ma ist po šestonedelí, je mi to jasne. Ja vsak potrebujem vyšetriť skor kvôli tomu aby som co najskôr dostala predpis HAK, kvôli tomu ze sa mi tvoria cysty a citim ze uz sa mi štartujú vaječníky a plodne dni. Volala som dr chcela som sa objednať skor teda ako po šestonedelí, nakolko citim bolesť a HÁK by mi v tomto prípade pomohla a dr ma odmietla objednať na vysetrenie. Ze ona moze vyšetriť a predpísať najskôr po 600N. Prosim názor. Moze ma dr takto odbiť ?
Bežne sa ženy vyšetrujú aj skôr ako po skončení 600nedelia, ak je nejaký problém.
Ale toto je dosť špecifické.
zrejme jej to poistovna skor nepreplati 🙂 to je velmi casty dovod a na kontrolu po 600N je skoro ale moze byt aj poctiva a nechce predpisat antikoncepciu, ked mas este neustalene hormony
@pribinak len ci predpisanie antikoncepcie sem spada 🤷♀️ alebo proste ma len kozu gynekologicku a do konca 600N si predsa v sprave porodnice (aspon take info som dostala po prepusteni, takze predsa len to moze mat nieco s tou poistovnou) - ja som problem mala a chodila som tam, kde som rodila
Keby mas teploty, zapal, zapach, bolesti ci poranenia sposobene porodom, silne krvacanie, vtedy ta vezme v sestnedeli kedykolvek...ale kvoli HAK fakt nie, telo sa potrebuje precistit s hormonov po tehotenstve a nie este dalsie davat, je to nerozumne... Ked mas problemy, treba pit caje na vycistenie maternice a cyklus, idealne alchemilku.
prepáč ale ale sťažuješ sa lebo? gynekologička ti predsa môže HAK predpísať cez e-recept.....nie je povinná ťa vyšetrovať mesiac po pôrode ak nemáš žiadne vážne ťažkosti.....u mojej gynekologičky sa čaká na preventívku aj 3-4mesiace.....