Glaukom pred a v tehotenstve

reni1512
15. apr 2016

Ahojte baby... pravdepodobne mam potvrdeny glaukom. Ocny tlak mam 25 na obidvoch ociach. Chcem sa opytat mamiciek s tymto problemom, co za kvapky sa uzivaju pocas tehotenstva a tiez ci su nejake opatrenia pred/ak sa snazime o babo. Je to velke riziko? O porod sekciou nejde, ten som mala aj prvy. A tie co uzivate kvapky,zmenila sa vam aj farba oka? :-/ Vdaka

januska20
16. apr 2016

Ahoj,ja mám glaukóm,liečim sa cca 3 roky. Som tehotná a lekárka mi teraz vysadila kvapky. Nebadám žiadnu zmenu farby očí. Samozrejme som sledovaná aj počas tehotenstva,tlak mám teraz dobrý aj bez kvapiek.
Chystám sa na najbližšiu kontrolu v júni a chcem sa informovať ako je to napr.s pôrodom , či táto diagnóza ovplyvní to ako budem rodiť.

reni1512
autor
16. apr 2016

@januska20 ahoj 🙂 dakujem...cize ti nedala ziadnu inu alternativu kvapiek hej? lebo uz som citala aj take veci.. Dakujem za odpoved a krasne tehulkovanie 🙂!

januska20
17. apr 2016

@reni1512 nie,žiadna alternatíva.. zo začiatku som mala pocit,že mi tie kvapky chýbajú,pálili ma oči,ale teraz je to už v pohode..
A ďakujem.. 🙂 😉

domi48
16. jan 2017

Ahojte baby,predpokladam ze ste uz mozno po porode preto sa chcem opytat ako ste rodili ak mate glaukom. Ja som tiez tehu 12tt a dnes som bola na jednom vysetreni a zacali debatu o sekcii kedze mam glaukom ☹ trosku sa toho obavam kedze ma este nikdy "nerezali" a chcela som rodit normalne. Dakujem za odpoved.

januska20
17. jan 2017

@domi48 ja som rodila sekciou,ale nie kvoli glaukomu. Rodila som predcasne a pred porodom za mnou prisla ina ocna lekarka a vysetrila ma. ( kedze som od svojej nemala oficialny papier o tom,ze mozem rodit prirodzene). povedala,ze nemam glaukom ale len syndrom glaukomu. Kedze nemam poskodeny zrakovy nerv mozem rodit prirodzene. Rodila som vsak sekciou,ale to preto,ze som sa neotvarala. Neboj sa sekcie,vsetko sa da vydrzat !

domi48
17. jan 2017

@januska20 no urcite si zajdem za mojou ocnou lekarkou lebo som trosku neporiadna a dlho som tam nebola...ja nemam tiez poskodeny zrakovy nerv tak snad to pojde aj prirodzenym porodom 🙂 ale s mojim stastim mi povie ze mozem prirodzenym ale male bude bud take velke ze aj tak bude musiet ist sekciou (co sa u nas v rodine stava 😅) alebo sa nebudem otvarat tiez 😬
Ja ani neviem coho sa bojim len mam strach z ihiel a z nozov a vsetkeho lekarskeho naradia a prostredia 😒 asi som sibnuta ale tak snad za to cele tehotenstvo si na to vsetko zvyknem

januska20
17. jan 2017

@domi48 aj ja mam z toho vsetkeho strach, dokonca mam syndrom bieleho plasta (prejavuje sa u mna vysoky tlak u lekara).
a najviac som sa bala toho,ze budem vsetko pocas sekcie pocut, o com sa bavia lekari,atd..
nic som necitila,len to,ze so mnou narabali a este ten tlak ked maleho vyberali.

domi48
17. jan 2017

@januska20 a za aky cas si sa zotavila? Ja sa aj toho trosku bojim ze nebudem taka obratna pri malom pokial sa nezahojim a mi bude smutno z toho :(

januska20
17. jan 2017

@domi48 vies, ja som uz na druhy den po sekcii chodila, samozrejme s bolestami,ale dala som to. Asi na 3 den som bolesti nemala,len pri chodzi alebo otacani sa na posteli.
A kedze som rodila predcasne maly bol cca 3 tyzdne v ikubatore, ostala som v nemocnici s nim,kedze som mu odsavala mlieko.
Vyhoda? nevyhoda? o maleho sa mi starali sestricky,ja som sa onho starala ked ho dali vonku z inkubatora. a zase ,co to bola za starostlivost ked som ho iba prebalila,nakrmila a to bolo vsetko.

januska20
17. jan 2017

@domi48 a hlavne nestresuj, uzivaj si tehotenstvo - tak rychlo to zbehne 😉

domi48
17. jan 2017

Aha,no tak super si to zvladla 🙂 no hej to je take ze aj vyhoda ze si oddychnes aj nevyhoda lebo ti je smutno :(
Tak dakujem pekne za rady a podporu 😉
No uzivam si tehotenstvo zatial tak ze prelezim a pregrcam cele dni 😅