Glaukom - kvapky Brizadopt a plánované tehotenstvo

jeleron
17. apr 2023

Ahojte mamky zeny dievcata. Chcem sa opytat ci pouzival niekto brizadopt ocne kvapky pred otehotnenim. Beriem ich uz par rokov. Moja ocna sa vyjadrila ze ak budem tehotna vysadia sa. ( nic viac ze kedy presne ci ked to zistim alebo ked sa budeme snazit- je tam problem v komunikacii evidentne a preto ju aj budem menit) . V lekarni mi zase povedali ze uz ked mozem otehotniet by som nemala ich brat! Iba ked berem atb alebo sa chranim! Pouzivali ste ich niekto kedy vam ich vysadili? Mesiac alebo dve pre planovanym otehtnenim alebo az ked ste zistili ze ste tehotne .? Dakujem krasne ❤️

taktotedanie
17. apr 2023

Vysadit az ked budete mat potvrdene tehotenstvo
Ak vysadite skor glaukom bude progredovat a nikde nie je napisane ze hned otehotniete moze to trvat dlho a nebudete kvapkat?
Pocas tehotenstva a dojcenia sa vysadzuje dovtedy kvapkajte
Oftalmolog

jeleron
autor
16. júl 2023

@taktotedanie dakujem za odpoved ale hlavne mam obavy z toho ze na pribalovom letaku BRIZADOPTje napisane: Zenam, ktore mozu otehotnie, sa odporuca aby pocas liecby Brizadopt 10mg/ml pouzivali ucinnu antikoncepciu. Z akeho dovodu to je v pribalovom letaku ?

taktotedanie
16. júl 2023

@jeleron aby sa vyrobca “ chranil”.. na kszdom lieku su podobne frazy ohladom tehotnych a dojciacich zien.. vobec by som sa tym nezaoberala, kvapkajte lebo oslepnete , tehotenstvo nemusi byt hned a zbytocne vam glaukom bude progredovat zrak predsa potrebujete nie?
Ak otehotniete vysadite, len klud
Mame na ambulancii kopu takychto zien, noektore aj vysadit zabudnu (3mes, 5mes. Tehotenstva) a nic sa nedialo
Staci kvapnut kvapku a zatlacit vnut kutik, kvapka ostane v oku a nevstrebe sa cez sliznicu nosa cize kvapka a liecivo ostane len v oku a nikde inde