Genitálny herpes alebo kandida?

pravnikka
30. dec 2018

Zdravim žienky,
mam taký chulostivy problem. Ked som bola tehotna v 38. tyzdni vhodila sa mi vyrazka (zhluk 3 pluzgierikov)na vonkajšom psku ktora mierne svrbela,bola aj mierne zahnisana (alebo tam bola chrastabpo dvoxh dnoch)? uz si poriadne nepamatam,ae zlakla som sa ze je to herpes. Bežala som k Dr. ktora vizualne zhodnotila ze to vyzera na herpes. Avšak sa pozrela do vysledkov sterov a videla ta ze mi vysli 3xxx kandidozy. Preliecila a zmizlo do 3 dni(aj vyrazka aj vytok).

Teraz po roku a pol sa mi opat,presne na tom istom mieste vyhodila taka ista vyrazka,zhluk 3 pluzgierikov,presne ten isty priebeh,mierne svrbenie a hned vecer bolo na svete,vravim si že je to to iste čo v tehottenstve,opat to na dotyk nebolelo,iba v pripade ze by som si potom suchala alebo to nejakym sposobom trela,by ma to zabolelo.Opat som mala aj vytok. Avsak nic ma nebolelo. Išla som s kludom k dr.ze opat to iste- a ona zhodnotila ze to je herpes???? Skoro som odpadla,vravim jej ze malo to presne ten isty priebeh ako v tehu,nic ma neboli, a ona ze to je herpes. Vravim ze ze ok,nechapem kde som k nemu prisla,ziadne prvotnu infekciu som nikdy nemala. Dala mi masticku ,ale preslo to aj same. chcem sa spytat tie co trpia tymto ochorenim,mali ste takyto priebeh?? A taktoez chcem zostit priamo z krvi ci to mam? Su aj taketo testy nato??? Dakujem velmi pekne za odpoved😘😘

pastelka99
31. dec 2018

@pravnikka ahoj. Ja som síce genitalny herpes nemala, no čítala som a počula, že to veľmi bolí a nehoji sa tak rýchlo... Nemyslím si, že to čo máš ty je herpes...

pastelka99
31. dec 2018

@pravnikka prečítaj si o tom na nete a dá sa zistiť keď ti z toho urobia ster, teda výter, ale asi aj z krvi...

chruumka
31. dec 2018

@pravnikka ja som genitálny herpes dostala pred pár rokmi v nemocnici po operácii. Je to strašná bolesť, mala som asi 30 ohnísk, nemohla som ani chodiť iba som ležala, pri cikani to boli neskutočne bolesti, musela som cikat buď do vody alebo pod sprchou. Skoro vždy keď mám oslabenú imunitu sa mi to vráti. Doktorka povedala, že liečiť sa to nijako nedá, iba brat vitamíny na imunitu 😐

chcemradu
31. dec 2018

Genitalny herpes ma presne taky isty priebeh ako na pere. Takze sa to hoji aj 2 tyzdne. S rozdielom, ze je to bolestivejsie, hlavne ak ides na WC, ci musis chodit, sedieť, hýbať sa a vsetko sa ti tl tam trie. Mala som, doktor na gyn mi povedal, ze som promiskuitna 🙊😱 skoro som ho zabila. Herpes nedostaneš na WC, musis byt nakazena priamo. A pozor aj na herpes na perách od partnera 😫 v zivote som nemala vytoky, ziadne problemy, az toto... A fakt neprajem nikomu. Uz 2 roky nic. Ale 5 rokov sa mi to vracalo pravidelne. ...zvys vit C a Bkomplex.

pravnikka
autor
31. dec 2018

@chcemradu
@chriumka
tak manźel sa dlhodobo uz lieci na herpes na lici,ma ho tam pravidelne 1x za rok už 12 rokov. Tato moznost nakazenia tam je. Ako som sa nakazila je uz bezpredmetne. Kedze pred muzom som mala par frajerov ale nikdy nic som nedostala. Moj gynekolog povedal ze to tam mpze mat ak 10 rokov a prejavilo sa mi to teraz až.A to som už mala jednu tehu a x krat oslabameu imunitua a o stresoch by som tiez mohla hovorit.
Ale kedže mam podozrenie že sa nejedna o hepres a uz dom to mala raz a nevyslo to ako herpes,aj ked moja dr tvrdi ze to je herpes,chcem mat dokaz,teda ci sa to da zistit priamo z krvi. Vyter z postihniteho miesta by sa mozno tiez dal ale otazka je sko kedze to tam uz nemam.

pravnikka
autor
31. dec 2018

@pravnikka A tiež ma zaujima či to moze byt iba jedna taka vyrazka,resp. pluzgierik taky vacsi -iba na jednom mieste,nie vysev

timea301196
18. okt 2023

@pravnikka ahoj ako si dopadla? Bol to herpees?