Žienky, potrebujem poradiť v chulostivej otázke. Pracujem ba turnusy v zahraničí. Po prichode domov sa ma partner začal zvláštne stránit. Potom mi ukázal, ze v oblasti slabín sa mu vyhodili veľké, mokvajuce vyrazky. Ma ich tam vyše týždňa. Tvrdí že sa mu to vyhodilo po oholeni starou ziletkou. Ale ma to aj na ruke a cosi uz aj na krku. Mám podozrenie na genitalny herpes. Hlavne preto, ze si odo mňa vypýtal antibiotika 1000 mg Amoksiklav
@trgypadl môže to byť herpes?
Tazko povedat, ak by sa jednalo o genitalny herpes bol by na genitaliach... Ako popisujete, ze to ma na viacerych miestach skor by som tipla impetigo, ale to sa vam moze naozaj vyjadriť len lekar po doslednom vysetreni.... Toto su len predpoklady
Tak si to chalan trochu uzil, kym si bola prec 🙈
@dadis neviem o com píšu
@luccija HPV nie je genitalny herpes
Ano genitalny herpes su bolestive mokvajuce vyrazky. Bolia z toho aj slabiny, myslim uzliny v slabinach a ATB mu nepomozu, je to virus.
Aj ked niekde sa docitas, ze sa neda preniest z ust na genitalie, nieje to pravda. Da sa tak kludne preniest.
@joannita píšem ti súkromnú správu
môže to byť genitálny herpes,. Kľudne si to mohol preniesť zo starej žiletky ktorou si holil fúzy a toho času mal herpes na pere, nad perou, teraz oholil genitálie. Mal gen. herpes aj v minulosti? Ak áno, mohol nastať výsyp pri oslabenej imunite, prekonaní virózy... ATB sú bezpredmetné, smer kožná ambulancia, infekčné, liečba antivirotikami Herpesin, vysoké dávky Bkomplexu, lyzínu. Prísna hygiena, žiadny pohlavný styk, osobitné uteráky, prádlo vyvariť na 100 stupňov, ešte lepšie vyhodiť.
@jamimo píšem súkromnú správu
Uz len to ze nechce ist k lekarovi a sam si chce nasadit liecbu je podozrive.
Je jasne ze klame ked to zhadzuje na starú ziletku, kedze to ma aj tam kde sa neholi. Neverila by som mu. Ak by to aj nebol herpes tak urcite nieco vyviedol.
Mňa by zaujímalo ako prišiel nato že potrebuje amoksiklav?? Ten sa dáva pri nejakých zápaloch v tele atď. Nech ide k lekárovi nemôže si iba tak "spakruky" naordinovať lieky
@bajka16 asi sa zľakol
Áno bude to genitalny herpes. A to ťa podviedol určite
s tym nech ide do lekara, preco to rozsiruje dalej 😐
Atb su na genitalny herpes neúčinné, odporucam navštíviť kozneho lekara