Dobrý deň, zacnem takto, prvy krat sa mi herpes objavil v prvom tehotenstve pred par rokmi, nebol priamo na genitaliach ale pod zadkom..kozna robila ster, a bol to ten klasický herpes simplex co byva napr na ustach, brala som tabletky herpesin a imazol krem, a potom sa to vyliečilo...odvtedy sa to nezopakovalo, az do vcera kedy som si objavila herpes priamo vedla posvy...mam teraz velmi oslabenú imunitu, aktuálne beriem druhé antibiotika behom 1 mesiaca ...manzel nic nemá a nevera je fakt vylucena...otazka, mohlo sa mi to teda akokeby vrátit kvoli tej oslabenej imunite?dakujem
@taktotedanie nie gynekologa?
Urcite kvoli oslabanej imunite. Mne aj muzovi sa tak po dllllhej dobe vyhodil herpes (kazdemu inde) po ockovani na covid. Kupila som acyclovir a zmizlo, odvtedy sa neobjavilo.
@babovka2321 acyclovir mozem uzivat popri antibiotikach?
To ja neviem, nie som zdravotnik, poradila by som sa minimalne v lekarni pri kupe. Len mi to viackrat odporucili namiesto herpesinu, ze je to to iste ale lacnejsie 🙂
Ano, mozete aj antibiotika aj antivirotika naraz, obzvlast ak budete “uzivat” acyklovir lokalne (mast/krem).
@babovka2321 a vy ste mala tiez herpes tam dole? Ze ci mam ist rovno na gyndu alebo vyskusat najskor ten krem
Ano, ja tam dole a pomohlo mi to bez problemov.
Bud kozne alebo gyndu, kde vas vezmu skor
Pri genitalnom herpese sa davaju skor tabletky, aspon ja tak viem. A vlastne citam, ze aj pri prvom raze vam dali tabletky. Ja by som radsej sla ku gynekologovi. A pozrite aj Epigen sprej.
@babovka2321 vyskusam dakujem..tabletky aj krem?
Ja som mala len krem, ale teda nemala som postihnute ziadne pohlavne casti, ja som ho mala skor pri zadku 😅
@babovka2321 tabletky su len na predpis vlastne ...ano aj ja som to mala pod zadkom..a teraz uplne vedla "vchodu" ..och bože
Tabletky predpíše aj obvodný.
@1ryba neviem ci sa mi to chce ukazovat obvodakovi🙈😄
Ja som mu nič neukazovala. Zavolala som sestričke, aký mám problém a predpísal mi erecept. Ani som tam nebola.
Ano.. znova navstivit kozneho lekara