Ahojte dievčatá, po troch spomntánych potratoch nás moja gynekologička poslala na genetické testy.
Bola ste niektorá na nich, čo máme čakať?
@rybicka_23 priprav si rodinnú anmanézu.kto na čo trpí a tak.v prípade,kto kedy v akom veku zomrel
My sme boli pred mesiacom, zoberu vam krv na chromozomy a vsetky mozne infekcne, hematologicke problemy, ktore mozu sposobovat spontanne potraty.
ahojte volam sa petra som v 12 GT a bola som na 3D ultrazvuku kde mi povedali ze nieje nieco v poriatku z dietatom v papieroch mam napisane ze ide o vitalnu monogetalnu intrauterinnu graviditu CRL-51,1 mm NT-5,9mm HR-188 bpm a ja velmi nerozumiem co to znamena tak bi som sa vas chcela spitat .Viete ja uz som v minulosti mala dve potrati a jedno
tehotensvo a bojim sa i o toto
DAKUJEM zatial velmi pekne
@petronela510 vitalnu monogetalnu intrauterinnu graviditu CRL-51,1 mm NT-5,9mm HR-188 bpm znamena, ze sa jedna o jedno zive babo v maternici, ktore meria od hlavicky po zadocek 51,1mm, sijove prejasnenie je 5,9mm a HR je pravdepodobne frekvencia srdiecka. Bohuzial normalna hodnota NT je do 2,5 - 3mm (podla laboratoria). Vyssie NT znamena, ze nie je nieco v poriadku. Bud nejaky vyvojovy problem alebo downov syndrom. Neposlali ta na nejake dalsie vysetrenie?
@petronela510 Kto ti robil toto vysetrenie, tvoj lekar alebo v nejakom centre? Ta NT hodnota ak je vyssia, tak je podozrenie na downov syndrom. Neposlal ta na nejake specialnejsie vysetrenie-amniocentezu? A preco si 2xpotratila, to ti nezistovali?
ahojte robil mi to moj lekar a stim ze som bola aj na 3D ultrazvuku a poslali ma na genetiku ale estee som tam nebola tak neviem nic a tie 2 potrati tiez tam nebolo nieco v poriatku a predcasne mi zomreli plody tak neviem co si mam teraz pocat .
aojki kocky bola som na genetike kde mi povedali ze take deti sa rodia aj vela zdravim ludom a ze v mojom pripade nieje naozaj nieco v poriatku lebo dieta ma vitocene rucky a nozky .Tak ja uz vazne neviem co mam robit.zblaznim sa z toho vsetkeho.Diki zatial a hlavne za to ze mi odpisujete cenim si to ahojki.
@petronela510 Ahoj, ako ste na tom? bo li ste na morf. ultrazvuku? ako genitika? nas to asi caka, tak som zvedava ako to prebiehalo? viete nieco viac? ako babo? ach jaj, same otazky....
chcem sa vás spýtať či ste už skúšali aj inu možnosť - http://www.otehotnenie.sk/product/geneticky-tes...
Môžem povedať že tak veľké peniaze by som za to asi nedala, ale mám známeho ktorý mi to daroval - predáva takéto produkty... Ale chcem vedieť či je to spoľahlivé. (predsa len, kamarát-nekamarát je to obchodník a on vždy musí vychváliť hocijaký produkt heh)
Ďakujem pekne za radu
@elmelpel ahoj,dakujem ze aspon niekto sa ozval... Neviem z akeho dovodu mi vysli taketo zle vysledky,do teraz bolo kazde jedno vysetrenie bez priblemov a tak isto to bolo aj pri prvom tehotenstve. Vyslo mi zvysene riziko na DS 1v95... Co sa mi zda fost. Doktorka na genetike mi odporucila samozrejme na ambio,ale chcem pockat este na nazor a hlavne dobre vysledky od doktora vo k nemu idem na morfologicke sono. Tak uvidime
@simi906 v pohodke, mozno si mala skusit napisat do tohto fora https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/triple-testy-afp-testy-pozitivny-nalez-downov-syndrom-narodilo-sa-vam-zdrave-dietatko/
neboj, podla mna je to v poriadku, na morfologickom by urcite zbadal nejake markery na trizomiu, ku komu ides? Bola si na genetike v Nitre na poliklinike?
@simi906 ahoj, a poradili kocky? 🙂 inak zboznujem odporucania z genetiky, bez mihnutia oka poslat na amnio bez toho, aby sa urobil kontrolny morfologicky ultrazvuk, alebo napriklad dalsi odber, mozno mas posunutu ovulku a hned Ti vysli inak testy, som z toho znechutena.. neboj, urcite budete v poriadku, robia len bububu 🙂 pekny dnik
Ahojte, po spontánych potratoch si máme dať s manželom urobiť genetické vyšetrenie, koľko to približne stojí? Prepláca to poisťovňa? Ďakujem
@rybicka_23 styyatydydsrystefydfffersddedrtxsyedrrrdysgrssyt
@elmelpel s
@rybicka_23 ahoj..my sme boli v utorok..caka sa na ne cca 6 tyzdnov..budu sa Vas pytat na rodinu, ochorenia, co ste prekonali a vsteko okolo zdravotneho stavu...prednostne vysetrenie stoji cca 16,50 € na osobu..