Baby ktorá ste sa dali ockovat Gardasilom9? Je to očkovanie proti Hpv. Niečo ako Silgard. Tak sa to tuším volalo kedysi. Mala by som pár otázok.
Ďakujem
to ma byt ako pre teba? dala bt som zaockovat dieta pred prvym pohlavnym stykom, pohlavne zijuci jedinec z vakciny ma akurat prazdnejsiu penazenku. inak vakciny su len na par typov kmenov, je to loteria, vobec nemusi pomoct, skor uskodit.
Já jsem Grasilem 9 nechala očkovat ve februári 12ti letou dcerku.V augustě nás čeká přeočkování.Neni kategorizovaná takže jsem platila 144€
Ja som mala cely život hpv vírus a tersz som sa ho nadobro zbavila preto mi Dr odporučil dat sa rýchlo zaočkovať kym som na 100% v poriadku.
@silvia92 to co pise
@mamickadusicka je pravda, virus v tele spi, aj mne gynekolog povedal o vakcine, ale povedala som v podstate to co mamickadusicka a gyndos mi povedal: zdielam vas nazor, ale musel som vas upovedomit aj o tejto moznosti. je zbytocne a hlavne rizikove si to davat, podporuj imunitu ako len mozes, viac sa robit neda. a chodit na cytologiu pravidelne samozrejme
@mamickadusicka to cely život som myslela obrazne. Jasne ze ho msm odkedy som začala pohlavne žiť a chodiť na prehliadky. A doteraz mi stále vychádzal hpv16 prítomný aj po konizacii. Mala som uz predrakovinove štádium hrozila mi hysterektomia. Ale začala som sa stravovať čisto vegansky a užívala som wobenzym a po cytologii som mala všetko negatívne aj hpv16. Takze kebyže ho mam tak mi nevyjde cytológia negatívna.
@silvia92 ja som bola pred cca 13 rokmi očkovaná Cervarixom (proti 2 kmeňom HPV), to očkovanie ma pred typmi 16 a 18 ochránilo, no ex ma očividne nakazil vysokorizikovým typom (30/31/33), zhoršovala sa mi cytológia, tak som si v r.2017 dala pichnúť 3dávky Gardasil 9, dúfala som v spomalenie progresu ochorenia. A pomohlo - odvtedy sa mi cyto drží na II a žiadnu ďalšiu zmenu na krčku nemám. Za mňa Gardasil 9 áno.
@limetka69 🙈🙈🙈🙈😂😂😂
@silvia92 nemam skusenost ale to je ina vakcina na to iste. Neviem teraz ktora z nich ma viac tych kmenov. Skus pozriet podla adc.sk podrobnosti k nim.