Gardasil 9 - máte skúsenosti s očkovaním proti HPV?

silvia92
18. jún 2019

Baby ktorá ste sa dali ockovat Gardasilom9? Je to očkovanie proti Hpv. Niečo ako Silgard. Tak sa to tuším volalo kedysi. Mala by som pár otázok.
Ďakujem

e1i
18. jún 2019

@silvia92 nemam skusenost ale to je ina vakcina na to iste. Neviem teraz ktora z nich ma viac tych kmenov. Skus pozriet podla adc.sk podrobnosti k nim.

limetka69
18. jún 2019

to ma byt ako pre teba? dala bt som zaockovat dieta pred prvym pohlavnym stykom, pohlavne zijuci jedinec z vakciny ma akurat prazdnejsiu penazenku. inak vakciny su len na par typov kmenov, je to loteria, vobec nemusi pomoct, skor uskodit.

zutera
18. jún 2019

Já jsem Grasilem 9 nechala očkovat ve februári 12ti letou dcerku.V augustě nás čeká přeočkování.Neni kategorizovaná takže jsem platila 144€

silvia92
autor
18. jún 2019

Ja som mala cely život hpv vírus a tersz som sa ho nadobro zbavila preto mi Dr odporučil dat sa rýchlo zaočkovať kym som na 100% v poriadku.

silvia92
autor
18. jún 2019

@e1i toto je nejaká najnovšia vakcína.

silvia92
autor
18. jún 2019

@limetka69 Ved toho sa bojím aby neuškodila. O peniaze mi nejde len ci pomôže.

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
limetka69
18. jún 2019

@silvia92 to co pise
@mamickadusicka je pravda, virus v tele spi, aj mne gynekolog povedal o vakcine, ale povedala som v podstate to co mamickadusicka a gyndos mi povedal: zdielam vas nazor, ale musel som vas upovedomit aj o tejto moznosti. je zbytocne a hlavne rizikove si to davat, podporuj imunitu ako len mozes, viac sa robit neda. a chodit na cytologiu pravidelne samozrejme

silvia92
autor
18. jún 2019

@mamickadusicka to cely život som myslela obrazne. Jasne ze ho msm odkedy som začala pohlavne žiť a chodiť na prehliadky. A doteraz mi stále vychádzal hpv16 prítomný aj po konizacii. Mala som uz predrakovinove štádium hrozila mi hysterektomia. Ale začala som sa stravovať čisto vegansky a užívala som wobenzym a po cytologii som mala všetko negatívne aj hpv16. Takze kebyže ho mam tak mi nevyjde cytológia negatívna.

silvia92
autor
18. jún 2019

@limetka69 to všetko robím. Cytológia každý polrok a uzivam wobenzym. Jem veľa ovocia a zeleniny.
Ďakujem za názor.

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
e1i
18. jún 2019

@silvia92 nepovedala by som ze najnovsia,len je tam ina cena

ewoolka
19. jún 2019

@silvia92 ja som bola pred cca 13 rokmi očkovaná Cervarixom (proti 2 kmeňom HPV), to očkovanie ma pred typmi 16 a 18 ochránilo, no ex ma očividne nakazil vysokorizikovým typom (30/31/33), zhoršovala sa mi cytológia, tak som si v r.2017 dala pichnúť 3dávky Gardasil 9, dúfala som v spomalenie progresu ochorenia. A pomohlo - odvtedy sa mi cyto drží na II a žiadnu ďalšiu zmenu na krčku nemám. Za mňa Gardasil 9 áno.

silvia92
autor
19. jún 2019

@ewoolka čiže ma to význam aj ked je žena uz pozitívna na nejaký hpv vyrus? Ze nieje 100% zdravá?

ewoolka
19. jún 2019

@silvia92 no podľa mojich skúseností áno. Ochráni pred ostatnými kmeňmi vírusu a u mňa zatiaľ úspešne bráni zhoršeniu nálezu. (+ pracujem v zdravotníctve a poznám viac než 200 zaočkovaných pacientiek a pacientov vrátane seba, bez akýchkoľvek nežiadúcich účinkov)

silvia92
autor
19. jún 2019

@ewoolka a kolko to stalo? Viete mi povedať?

ewoolka
19. jún 2019

@silvia92 ja som vystihla ešte dobu, keď výrobca naň poskytoval zľavu, takže som platila 116 € za jednu vakcínu. Plná cena jednej vakcíny je 144 €

kikus7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamasimmi
28. okt 2020

@ewoolka ďakujem aj za pozitívnu skúsenosť

silvia2013
8. mar 2023

@limetka69 🙈🙈🙈🙈😂😂😂