18.10. som bola na prvej foli, ziadny folikul dominantny, z krvi to vyzeralo na PCOS, to bolo 10 DC.
Nasledne som bola 22.10. na dalsej foli bez odberu krvi, zrazu sa tam objavili folikuly, ale vraj velmi male, to bolo 15 DC.
Tento piatok mam ist na dalsiu foli aj mi bude brat krv, to bude uz 22 DC. Bohvie ci mi nepovie, ze este stale niesu folikuly v dostatocnej velkosti, aby som cakala este dalsi tyzden pomaly. Cyklus mavam cca 32 dnovy.
Moja otazka.
Ak mam tak neskoro ovulaciu, bude vobec mozne uhniezdenie a donosenie babatka?
Je tu niekto kto to mal podobne ako ja?
Dakujem
@veronika4495 Nie je to jedno v aký DC. Lutelna fáza musí byt aspoň 10 dni, aj to je fakt hraničné.
@tulipanicek takze nebudem moct donosit babo?
@veronika4495 A ja niečo hovorím o 60 dnovom cykle alebo že nemá prísť MS do 14 dni od ovu? Prosím ta čítaj čo píšem. Píšem že lutealna fáza musí byt aspoň 10 dni, čiže MS musí prísť najskôr po 10 dňoch od ovu
@veronika4495 mohla si mat kludne 60 dnovy cyklus, tu stale ide o dlzku lutealnej fazy. Od ovulacie musi byt minimalne 10 dnova. Inak sa vajicko nema sancu uhniezdnit, spusti sa menstruacia a bude vyplavene.
Autorka, nestresuj popredu, ber pozitivne, ze mozno presne zistite kde je probelm a mozete to riesit. Hormonalny profil si mala predtym uz robeny?
Šanca je vždy..nelám si tým hlavu.Lekar vie čo robiť možno tento mesiac nedostaneš na 32 deň, ale neskôr.Ale je pravda, že od ovu po menzes musí byť dostatočne dlhý čas na uhniezdenie..
Ano, v podstate totozne s tebou. A podarilo sa nam, mame zdrave babo. Mala som zo zaciatku aj progesteron, kvoli jeho nedostatku, takze to bolo este o nieco komplikovanejsie. Nie je to jedno, kedy mas ovulaciu. Znama, presne kvoli tomuto prekonala spontanny potrat, jednoducho sa babanko nedokazalo dostatocne uhniezdit a odislo s prichodom menstruacie. Ale myslim si, ze pokial mas normalneho gynekologa, urcite to bude riesit.
To nie. Len ak by v tomto cykle prišla napr na 25 DC a ty máš VŽDY 30 dňový cyklus tak to nebude pravdepodobne úspešne (nevravím že nemôže byt). Moze to byt len v tomto cykle. Ale zvyčajne je to tak že ak má ženy napr 13 dni lutealnu fázu bežne a ovulacia príde napr na 25 DC tak ss cyklus natiahne na 38 dni. Lutealna fáza zvykne byt cca rovnako dlha. Ale môže sa posúvať ovu. Čiže je to take komplexne. Ak to máš stále tak, že by bola LF kratka, myslím že lekari vedia napisat lieky lebo to súvisí (ak sa nemýlim) s hormónmi. Moze to byt hladinou progesteronu ale zas na neho môže mat vplyv štítna žľaza. Tu si mala vysetrenu?
Ale toto by mal lekár vedieť riešiť 🙃
@tulipanicek hej, ja mavam ovu okolo 20-teho dna, ale cyklus 34-38 dni. Takze u mna to sedi. A mam 3 deti, tretie neplanovane, lebo sa mi ovu pre zmenu posunula na 14-ty den a bolo vymalovane 😅