ahojte, prosim poradte mi lebo som docela nervozna. bola som na preventivke a gynekolog mi nasiel na lavom vajecniku cystu - ze je folikularna. predpokladam ze sa vstrebe alebo praskne. ale bral mi onkomarkery - aj ked neviem preco a jeden mi vysiel mierne zvysene CA 19-9 , v tom case som bola aj mierne chora mala som kasel a smrkala som dost... som vystrasena z toho onkomarkeru ... neznamena to ze mam niekde nejaky nador ... ze ?
Zvysene onkomarkery mozu znamenat ze mas endometriozu... Byvaju vtedy zvysene... Pravdepodobne ta poslu na laparoskopiu
kamkk bola som u chirurga povedal ze to je take kozmeticke zvysenie, onkolog povedal ze pohoda ze to nic neznamena a obvodacka ze to moze byt aj z virozy. gynekolog ze najskôr z cysty,. a endometriozu by nevidel na UTZ ?
endometriozu na uzv vôbec nemusí vidieť, mne ju zistili až pri operácii cysty, ja som mala endomeriálnu a zvyšovala mi onkomarkery....a potom na ďalší krát boli zas v poriadku,a le cysta išla radšej von, aj keď je zas späť po pár rokoch.