Ahojte 🙂
Bola som dnes u svojej obvodnej lekarky s bolestou konecniku s podozrenim na hemoroidy a poslala ma chirurgovi. Ten mi povedal ze je to fissura ani a dal zarabanu mast a tieto cipky. Nemate s nimi skusenosti? A este som sa chcela iba tak spytat: objednal ma na 14steho ze sa mam prist ukazat, predpise mi nejake prirodne vypraznovadlo a ze ma objedna na nejake vysetrenie neviem uz ako sa vola proste nejaka trubica do zadku ci kamera aleboco neviem🙈neviete mi povedat naco ked zistil co mi je a nasadil liecbu? To sa iba tak zo zvedavosti pytam. Pojdem tam urcite pretoze to co zazivam kazde rano na zachode je neskutocne😢
Tak to este mozes byt rada, ze sa dokazes vyprazdnit, ja som nemohla ani to, nemohla som jest, ku koncu som mala problem aj pri moceni a strasne krce, kazdy den v nemocnici na obstreky a hrozilo, ze mi budu musiet spravit diletaciu konecnika.Co mi pomohlo bol klystir, plus lieky na podporu ciev a duphaston. Je to strasne bolest, drz sa, uplne ta chapem...to co ti budu robit potom je rektoskopia a je to ok
@amouramour dakujem..hej rektiskopia presne..robili ti to? Vies naco to je ked uz mi liecbu stanovil?
@kaja153 podla mna je to uz len na kontrolu
@prdelkamm neviem ci povedal rektoskopia alebo kolonoskopia🙈idem urcite pre istotu. Akurat cakam u chirurga v cakarni, idem na kontrolu. Ja nekrvacam ani som nekrvacala. Len ma to strasne bolelo to vie asi iba ten co to mal. Teraz uz az tak neboli, skor stipe ci uz pri vyprazdnovani alebo hygiene. Je to lepsie ale vobec ani zdaleka to nie je to vo by to malo byt..prosim ta co ti spravili? Ako to prebiehalo?
Daj si do google elasticka ligatura, z vnútra na sliznicu čreva pod tlakom dajú krúžok, tým pádom sa vtiahne to porušenie z konečníka do vnútra a je pokoj. To zakruzkovane odumrie. Nič hrozné,no ani príjemné. Ale Ty to asi nemáš v stave ako ja. Mne sa to stalo v tehotenstve, keď som mávala tvrdú stolicu.
Mne operovali hemoroidy v lokálnej anestéze. Pred tým som mala hrozné bolesti, nepomáhali mi už žiadne maste, či čípky. Po operácii neskutočná úľava, no doposiaľ mám problém sadnuť si na studené, alebo aj silno teplé (napr. v lete na drevenú lavičku v parku), V taške stále nosím kúsok podložky na sedenie, alebo jednoducho stojím. Ináč veľmi dobre robí teplo, v noci na spanie pod kríže a zadok tenkú detskú perinku. Po operácii som si parkrát urobila sedací kúpeľ vo vlažnom odvare z dubovej kůry. Lekári boli prekvapení ako rýchlo to mám tak krásne zahojené. Držím Ti prsty, všetko dobre dopadne.
ospravedlňujem sa, aj tak Ti držím prsty a prajem skoré uzdravenie
Ahojte trpím fisurou 7 mesiac všetci vieme aká je to bolesť Tiež som vyskúšala rôzne maste bylinky sedacie kúpele už som bola objednaná na operáciu ale ešte raz som vyskúšala ísť za iným proktologom a ten mi povedal že si mám kúpiť dilatatori.Su v Tom 3 kusy používam to druhý týždeň a moje bolesti naozaj prešli.Este trochu cítim tú ranu ale všetkým vám radím aby ste to vyskúšali aj keď vás v ten deň ťa fisura veľmi bolí choďte aj cez bolesť.2 krát denne po 20 minut dilatujte minimalne 3 mesiace verte mi bolesť vás už po týždni prejde
Ahoj,chcel by som reagovať na tvoj problém. Mal som tiež tento problém a dlhodobo.
Ak sa chceš tohoto problému zbaviť postupuj takto:
kúp si klistír nádobu. po večernej stolici musíš urobiť 100% hygienu konečníka, spočíva to v tom, že do nádoby si dáš teplú vodu a antibakteriálne mydlo, na sunieš na koncovku hadičky nadstavec s dýzou, ktorú namažeš antibakteriálnym mydlom /je to preto aby pri zasunutí nebola taká bolesť/ a pomocou nej si umyješ postihnuté miesto. Ak minieš aspoň polovicu nádoby snaž sa to udržať, potom môžeš ísť na WC. Tento postup je dobré zopakovať aspoň 3x s mydlovou vodou a 3x akurát len s čistou vodou. Nakoniec poutierať jemne s vlhčenou utierkou a jemne si plytko zasunúť do konečníka najjemnejší WC papier a tam ho nechať. Ráno po hygiene papier vymeniť. Bolesť budeš mať po aplikácii ale do rána bolesť prejde. Podľa mojej skúsenosti po druhej aplikácii už som sa cítil omnoho lepšie. Zopakujte to viac krát pokiaľ problém neustúpi. Nepoužívať žiadne maste. Čo sa týka stravy je potrebné zaradiť do stravy veľa vlákniny.
@kaja153 mne nepomohlo vobec nic len operacia. Mala som rozne maste a cipky ale nic nebolo ucinne.