Ahojte. Chcela by som sa opýtať na Vaše skúsenosti s fibroadenomom v prsníku. Objavil sa pred dvoma rokmi kedy mi robili punkciu a výsledok bol fibroadenom. Keďže mi za tie 2 roky narastol na 1,2 CM budú mi ho vyberať. A chcela by som sa opýtať či sa to robí v celkovej anestéze a či sa niekomu stalo že sa to zmenilo na zhubný nádor. Dosť sa bojím. Ďakujem krásne 🙂
Aj mne vyberali v 17, lebo rychlo narastol. Tiez celkova, ale mna pustili az o 2 dni po operacii. O rok sa mi na tom mieste urobil dalsi. Mam 34 a nepodrastol ani o mm.
Mame prvy vyberali v celkovej, bola par dni v nemocnici, druhy v lokalke, po zakroku sla domov
@katarina19970 mne vyberali na operacke v lokalnej anesztezii, po zakroku som isla domov... mam aj druhy, ten je len sledovany uz vela rokov
Jeden v celkovej anestézii, druhý v lokálke
ja mam fibroadenom par rokov a nikto to neriesi. klasika len sono kazde 2r.
@majamat a narástol?
@katarina19970 nie. no ani ked mi ho nasli 1x tak neriesili, ziadna kontrola, az klasiky o 2r. je nezhubny a je pomerne casty moja sestra ma tiez a na rovnakom mieste.
@katarina19970 mam niekolko uz cca 10 rokov.striedavobsa zvacsuju a zmensuju.takze sa sledujú,inak s tym nic nerobili
Ďakujem za odpovede 😊 a chcem sa opýtať budúci piatok mám termín zákroku ale môj malý syn je chorý má nádchu a kašle a mňa boli hrdlo a pri nadýchnuť má drazdi na kašeľ..trochu mi zatekanie sople. Môžem ísť do narkózy?
@katarina19970 a ides do celkovej?
@inga93 ano
Informuj lekára, pri narkoze by si mala byť úplne zdravá....
@katarina19970 Mne jeden vyberali, keď som mala 18. Robili to v celkovej anesteze, na druhý deň som šla domov. Ešte to potom posielali na histologiu. Mne vekom pribúdajú, zatiaľ sa nezmenili na zhubné, ale po 30 začali pobolieva od ovulácie až do menzesu.