Feminella vagi C na úpravu PH po ATB?

ctrl
28. okt 2019

Pomohli Vám tieto vaginálne tabletky na úpravu PH v pošve? Práve som dobrala ATB koli masívnemu premnoženiu e-coli v pošve a docitala som sa že aj nevhodne PH môže spôsobovať premnoženie tejto baktérie . Podotýkam že moja gynekologička nerobí a ani mi pred liečbou nemerala PH čo ja si myslím že je to dôležité .

simsalabim
28. okt 2019

@ctrl mne tiez nikdy nemeraju ph. Na jeho upravu mam skusenost s kremom Vitagyn C a probiotikom s dlhotrvajucim ucinkom Gynophilus control. Jedna tableta posobi 4 dni.

ctrl
autor
28. okt 2019

@simsalabim dakujem za odpoved ale aj tak by má zaujímalo aké mám PH mozno dam čudnú otázku - nedajú sa náhodou kúpiť v lekárni PH prúžky ale ako si to zmerať asi to nieje možné že .Davas si to aj preventívne? alebo pri akom probléme nasadis prosím.

ctrl
autor
28. okt 2019

@simsalabim no ale predsa by som chcela vedieť to PH keby sa to dalo zmerať testovacím prúžkami tak ako moč len ako ? To nie je asi možné že? Ten Vitagin C môže byt tiež fajn . O tejto Feminele som si prečítala že upraví tiež PH a tým pádom sa tam môžu množiť prospešné laktobacili a tak sa dá predísť mykozam a bakteriálnymi infekciám

simsalabim
28. okt 2019

@ctrl netusim, cim sa da ph zmerat. Viem, ze klasicke papieriky z lekarne na to nefunguju, sekret nie je na to dost vlhky - to mi hovorila kamoska, co mala velke problemy so zapalmi a tiez chcela vediet to ph (v zahranici sa vraj vysetruje bezne) a pomohol jej ten Vitagyn. Ja som ho nedavno odskusala - mala som v januari premnozeneho enterokoka (podobne ako e.coli u teba to je crevna bakteria). 2x som mala vkladacie kapsule nasadene podla citlivosti a vzdy sa to za par dni vratilo, 3x mi uz dala lekarka celkove antibiotika, predpisala tusim gynoflor probiotika vkladacie(na predpis)a odporucila ten gynophilus dlhodobejsie preventivne. A ja som si iniciativne kupila aj vitagyn. Pouzivala som to potom na striedacku 2-3x do tyzdna a v lete vzdy po navsteve bazena. Mne sa ten vitagyn paci, nespini pradlo ako tabletky.

ctrl
autor
28. okt 2019

@simsalabim dakujem ja preventívne beriem ten Gynoflor trosku ta opravím prosím ale nič v zlom 😉on obsahuje lactobacili + estrogen čo už pre mna je potrebné keďže som bohužiaľ v prechode . Tak preto zvažujem bud teda Vitagin alebo Feminella C a po vybratí ešte dodať probiotika Gunimun Intim Protect neviem či poznáš . Keby som vedela čo by bolo pre mna vhodnejšie neviem v čom môže byt medzi nimi rozdiel .Omnoho jednoduchšie by bolo keby som vedela to PH . Dobre tomu rozumiem na striedačku si brala Gynoflor + Vitagin .

simsalabim
28. okt 2019

@ctrl ano, viem, ze gynoflor obsahuje aj estrogen, preto je na predpis. A ano, davala som si ich na striedacku podla momentalneho rozpolozenia a tak, aby mi to nekolidovalo so stykom (aby sa nenarusil kondom). Gynimun protect som vygooglila, su to oralne probiotika...zdaju sa mi zbytocne drahe na to, kolko ich je v baleni...ja bezne uzivam biopron, ale to je asi vec vkusu. Ja sa tiez blizim k prechodu (budem mat 50 buduci rok, ale menzes stale pravidelny) a citala som, ze vtedy sa casto vyskytuje mikrobialna nerovnovaha a autoinfekcie crevnymi bakteriami...
Podla mna nech si das hocico na upravu ph uskodit to nemoze, ani probiotika. Inak o tabletach som citala, ze vysysuju sliznicu...vitagin je velmi prijemny, taky zvlhcujuci s mandlovym olej a krasne od neho vonia.

ctrl
autor
28. okt 2019

@simsalabim neviem či si teraz rozumieme ale ja čítam že Gynimun intim Protect sú vyselektovanie 2 baktérie - tabletka ktorá sa dáva do posvy . Ja som teda o 2 roky staršia od teba a v 49 som prišla do prechodu no a to 2 roky katastrofa vela problémov ženských z nedostatku estrogénov tak ti teda závidím že ešte máš menzes potom rok pokoj a teraz e-coli v mechúri a aj v pošve masívne .

ctrl
autor
28. okt 2019

@simsalabim asi si pozerala Ginium dual Protect si Si asi nevšimla sú 2 druhy

ctrl
autor
28. okt 2019

@simsalabim myslis teraz aké tablety prosim ta že vysusuju sliznicu? Lebo s týmto sim mala veľký problém . A ešte aj teraz má to trápi už nie v takej intenzite ale predsa . Vopred vďaka .

ctrl
autor
28. okt 2019

@ctrl ups o 3 roky 😀jeden rok som si ubrala

simsalabim
28. okt 2019

@ctrl myslela som tablety vaginalne vseobecne, ze vysusuju. Nie kapsule. A Gynimun vaginalny poznam, len mi vygooglilo tie oralne. A ty mas s infekciou problemy opakovane? Masivne premnozenie pri infekcii je podla mna normalne....

ctrl
autor
28. okt 2019

@simsalabim píšem ti na IP

11zuzanka11
16. mar 2020

Kombinácia saforelle bez obsahu mydla je fajn na umývanie a gynophilus skus aj preventívne, pred tým ho len namocis do vody a pôsobí veľmi rýchlo cez noc, ako dobre je používať už aj počas liečby antib. Tieto vaginalne probiotika, sú aj iné ale tieto mi najrýchlejšie zabrali