Este som nemala sex , ale masturbujem. Pri masturbovani sa moze panenska blana pretrhnut... mala by som uz ist na nejaku gynekologicku prehliadku ??
Ja som bola prvýkrát až tehotna. Keď nemáš problémy, zbytočne chodiť.
ak nemáš žiadne problémy, nemusíš to siliť.
@lussy170 je uplne jedno ci si panna alebo nie, ci mas 15 alebo 40 spravny vek je vtedy ked dostanes menzes ....ani k zubarovi na preventivku neides az ked mas prvy kaz 🙈
@zuzana_ilkova ja som sa pýtala mojej lekárky, kedy mám doniesť dcéru, a povedala mi, že kým nemá nejaké problémy, netreba, žiadne, že v 15..Preventívky sa robia od 18, je na nej, kedy pôjde.
podľa mňa by sa na preventívky malo ísť aj ked žena nemá problém.. mne takto napríklad našli hrčku,, síce našťastie nič vážne, ale tak radšej také niečo objaviť skôr, ako neskoro..
@hettinka toto je presne ten nazor, ktore mnohe zeny potom stoji zivot. Je vela chorob, ktore sa neukazu hned. Aj preto sa chodi na pravidelne prehliadky k zubarovi, ku vseobecnemu, ku gynekologovi.
Ad autorka - toto nie je o veku, o panenstve, o masturbacii, ale o zodpovednom pristupe ku svojmu telu.
Ja som zacala chodit na preventivne prehliadky ku gynekologovi ked som mala 20. Bola som este panna a podla neho bol najvyssi cas.
Prehliadkou nic nepokazis, teda aspon za rok ako preventivnou, nech ta vysetria nech aspon vies, ze je vsetko okay 🙂
@krisbar spravne!!! Potom kazda place, ked je neskoro! Pripajam sa k odpovedi, ze ani k zubarovi nejdes s prvym kazom! Zena a maternica vynosia zivot... To akoze ked prvy krat otehotnie v 35 tak vtrdy preventivka? 😄 Boze muuuuj, ved uz len 15rocne dievca chodi na kupalisko, sprchuje sa vo verejnych sprchach, nosi podotykam nebavlnenu bielizen, cika na verejnych toaletach! Neznamená ze nemoze chytit mikozu, svrbenie a pod.
Nech si kazdy ide kedy sa mu kam zachce hoc ci sa nato citi ci nie, za svoj osud, zivot a nasledky je zodpovedny onen sam clovek a nie ako tu "dake mudrlantky"
@heidi4 ale kazda matka si ma uvedomit ist s dcerou na prehliadku. 15r menzes a pod... Ved ona nevie ako sa sprava dcerina meternica. Aj matka a dedicne choroby k tomu dodaju. Rakovina krcka, hpv virus... Ten nedostanete,, len promiskuitou,,... Kazda si to musi uvedomit. Sama si pamatam moju prvu prehliadku, prvy menzes 😄 co bolo vtipne, ucit sa narabat s vlozkami, kridelkami, tamponmi. Stavim sa, ze ani jeden chlap by to nezvladol zaviest 😄😄😄
na pravidelne prehliadky treba chodit aj napriek tomu, ze si este nemala este sex
Prvá preventívna prehliadka v gynekologickej ambulancii čaká ženy po dovŕšení osemnástich rokov alebo skôr, ak sú tehotné. K lekárovi potom chodia na pravidelné vyšetrenie každý rok.
Skopírované zo stránky poisťovne a tak mi to povedala aj moja lekárka.
Poznám z môjho okolia ženy hrdinky ktore nechodili, ved im nič nieje. Skončili s vybratím maternice alevo vajecnikov v mladom veku. Nechápem ako niekomu moze robiť problém ist raz za rok k lekárovi kde bude 15 minut. Ľudia travia hodiny a hodiny pozernaim tv a do mobilu ale pre scoje zdravie neobetuju ani 15 minut ročne.
@ibrunova ja nevravim ze je potrebne robit hned preventivky alebo nejake vysetrenie ale je dobre mat lekara ktoreho istu dobu poznas a veris mu...a aj ked sa prides len zapisat a opytat na nieco co mlade dievca trapi a s cim sa nie vzdy chce zdoverit matke (kedze lekar musi zachovat tajomstvo)... dnesne deti su nastavene tak ze sa skor zdoveria cudzej osobe ako rodicovi preto nie je dobre im upierat takuto moznost ....
@lussy170 ak je tvoj vek udany spravne, uz si tam mala byt davno